2021-06-13
有人话想响湾仔叫鸭,就黎咗呢度试星期六嘅晚饭。一早book 咗。去到发觉劲多人。好彩早到半粒钟嘅我哋都安排到位。里面唔系坐卡位嘅都真系好逼吓。Serve 我哋个姐姐摆𩠌响我哋台都成日要企直俾其他职员过...睇过四人餐,觉得唔系特别抵食,尤其是鸭得半只,唔够喉。散叫。松子鱼:其实炸得几好,但个汁属于甜,有朋友嫌甜得滞直情放弃。黑醋骨:骨冇事。汁杰,都系偏甜。重口味。北京填鸭:只鸭有个特别点,就系佢切咗几粒肥皮俾你点砂糖食,正如佢介绍,真系入口即溶兼香嘅。至于只鸭都Ok. 半肥瘦咁。片得都够薄。不过唔钟意佢个皮,佢个皮好似加咗木薯粉咁,烟烟韧韧咁,连埋啲鸭同𩠌食好滞。醉鸡:正常。鸡滑。但酒唔够香。红油抄手:皮薄馅多,唔算辣。几好味。环境黎讲虽然佢装修唔错,但成个气氛都非常赶。唔系啲职员赶你,系啲职员本身好似做紧茶餐厅咁,跑黎跑去,啲碗碟声好劲。个餐厅叫古琴雅苑,但里面完全唔系𠮶回事。总结:嘢食唔差但啲汁好重口味,环境太赶,应该冇下次。
黑醋骨:骨冇事。汁杰,都系偏甜。重口味。
醉鸡:正常。鸡滑。但酒唔够香。
红油抄手:皮薄馅多,唔算辣。几好味。
总结:嘢食唔差但啲汁好重口味,环境太赶,应该冇下次。