2016-07-01 304 浏览
去得汀汀烤活鱼,唔系唔食鱼呀?我去之前都系咁谂,但到埗后改变左主意。当晚7pm 去到,场内冇咩人。地方算系企企理理,几干净。原来逢星期二,佢地会有啲煲全日半价! 平时星期一至四10pm后,同样会有半价,抵好多呀😱 蠢左蠢左。由一开始就决意黎食鱼既我,见到个餐牌后,改变左主意。羔蟹鸡煲! 多么诱人啊~ 就决定食你啦!鸡煲有3种口味选择:麻辣、香辣、蒜香。辣度有4个选择:大、中、小、微。麻辣似乎最经典,所以梗系麻麻佢!由于我唔尝辣,所以净系叫左微辣。个煲上到黎会由职员帮我地炒炒先。之后就食得啦!真系好吸引呀~我觉得微辣真系叫得冇错,因为辣得黎又食得好舒服,完全唔会辛苦、流汗、流鼻水等等。适合同我一样钟意辣辣地,又唔系嗜辣,想轻轻松松咁袋既话,微辣岩晒你! (但系对于唔食辣既人黎讲,应该顶唔顺架喇)我觉得相对于系谭仔三哥既四/五小辣咁啦!叫得羔蟹,又真系好多膏,仲大大旧,满足晒蟹膏爱好者啊~不过食蟹真系有少少狼狈,同埋要好小心食,慎防有壳碎!如果唔系好易食到损。建议同唔系好熟既人食饭就唔好叫呢个喇,会冇晒仪态架😂鸡黎讲呢,都几多同多肉,唔系俾晒啲骨黎咁。虽然称唔上嫩,但唔系鞋既。一鸡两味,食
去得汀汀烤活鱼,唔系唔食鱼呀?

我去之前都系咁谂,但到埗后改变左主意。

当晚7pm 去到,场内冇咩人。地方算系企企理理,几干净。

由一开始就决意黎食鱼既我,见到个餐牌后,改变左主意。
羔蟹鸡煲! 多么诱人啊~ 就决定食你啦!
鸡煲有3种口味选择:麻辣、香辣、蒜香。
辣度有4个选择:大、中、小、微。

麻辣似乎最经典,所以梗系麻麻佢!
由于我唔尝辣,所以净系叫左微辣。
羔蟹鸡煲
个煲上到黎会由职员帮我地炒炒先。之后就食得啦!
真系好吸引呀~

我觉得相对于系谭仔三哥既四/五小辣咁啦!
羔蟹鸡煲
叫得羔蟹,又真系好多膏,仲大大旧,满足晒蟹膏爱好者啊~

一鸡两味,食完鸡煲打边炉是常识吧!
我地叫左个生菜 ($24)、二人肥牛($52) 同 美国桶蚝 ($138)。
美国桶蚝
救命,好大只呀!渌完之前其实都冇咩缩水。
由于佢好大只好厚身,所以口感真系一流,大大啖咬落去,正到呢~~~
好似食紧蒸蛋白咁
 同埋都唔算腥呀

话时话,如果以打边炉黎计,微辣就唔够食了。
可能因为加左汤沟稀左啦~
火锅配料
见到个「二人肥牛」,不禁自己问左句:系二人份量,定个牛品种叫二人?😂咁少
不过食落真系唔差,啲肥牛真系极速索味,所以好好食~ 而且佢都叫做厚厚地,油脂分布都ok啦, 食落比起睇落好。
最神奇既系,成个煲真系几重口味,但系食完又冇觉得个口好确、口干、好辛苦等等。所以我都几满意
不过我第一次食鸡煲咋,所以就冇得同其他店比较lu。
呀不过,个冷气就真系唔系好够orz
_

2016-06-29