2019-08-15
想去兰桂芳减压之余食下嘢,之前食过呢间hard rock cafe可翻啅,冇嚟一阵发现成个menu唔同哂,当中甜品果part超吸引。呢度啲cheese cake可以话系重口味人士至爱,其甜度同芝士浓度有如cheesecake factory咁重手,钟意美式口味嘅一定啱食,而我地叫呢个芒果青柠芝士蛋糕已经系相对清新,酸酸地令个蛋糕冇甜得咁彻底,夹芒果肉食更为调和而雪糕新地份量巨型好似圣杯咁,几个一齐share食最开心,至于甜度冇想像咁劲,而且底部蛋糕渗入微微嘅冧酒香配埋雪糕食好满足,如果可以再球雪糕响底部令下面啲料都冻埋就完美。至于熟食墨西哥薄饼可以话系不得了,入面放嘅芝士份量劲多,咬落每啖都可以拉到芝咁滞,呢个好食推荐而青酱牛扒已经预先切好,口味颇重连饭一齐食就刚刚好,而块扒牛味都好够,唯一系肉质烤得有啲实,可能食惯三成五成熟。最后我杯糖衣陷阱超得意,除咗杯边之外仲会成包爆炸糖直接倒落杯mocktail度,好过瘾😛