2014-11-07 2186 浏览
家住荃湾,周不时都会经过此店,人流都唔算少,只系未有冲动想光顾此店,感觉总是兴趣不大。直到见到团购网经常有此店既优惠,终于的起心肝,买左$18/4件生煎包x3张团购劵。今日见团购劵限期快到,决定同男友去试下佢既出品。落单时出示团购劵,店员提醒: 团购既食品系唔可以堂食!所以我俩只能响门外坐著高凳,望住开放式厨房,隔住玻璃同里面既食客面对面咁食,真尴尬!讲返“驰名生煎包”,小小一个既生煎包,面头洒上葱同芝麻,个底都算煎得香脆,配埋醋食都几好味。不过,我俩食完生煎包后,都一致认为生煎包内既肉汤都令人好口渴,这足已证明 ”味精作怪”! 生煎包同小笼包一样,都系靠内里既肉汁汤底,如果肉汁只系以强劲既味精去加强食物味道,Sorry,如此 ”重口味”既食物真系唔岩我。只可一,不可再!

生煎包
2014-10-10
10 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
团购