餐厅: 沙嗲王 (黃金廣場)
资讯:
条款及细则:

詳情可瀏覽:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

2019-08-07 958 浏览
放工去湾仔饮咗茶茶go🍹🍸, 慢慢行返去time square睇bazaar. 行到好攰, 又好肚饿,咁啱朋友喺附近. 佢哋邀请我一齐join埋食dinner😚😚😚.我都冇问佢哋食乜嘢, 原来去沙嗲王,😅😅😅. 好多年冇食过沙嗲王, 原来已经喺铜锣湾广场搬咗去黄金广场。😯😯我去到仲系等紧位, 估唔到佢咁旺场。咁多年冇食沙嗲王,原来佢而家系动漫为主题, 装修同埋餐牌食品,都围绕住唔同 推广时期嘅主题动漫。😀 座位环境都算舒适。系极度繁忙嘅环境之下, 店员仍然能够保持礼貌,以极高速嘅状态工作😳😳 真系辛苦晒佢哋。讲番佢哋啲食物, 真的非常咸😫, 很多味精😭😭😭 所以你系一定会帮衬佢嗌嘢饮😂😂😂椒盐鸡软骨很脆很香口, 但 咸味很重和多味精。白咖哩 猪扒饭白咖哩很油腻😅😅 而且都是很咸。蟹粉豆腐锅配薄饼蟹肉份量不少豆腐很滑, 但非常咸和很多油😫黄咖哩 脆炸炉鱼饭炸炉鱼很香脆, 同炸鸡软骨都系同一种脆粉,所以都系好咸😅😅鲜茄芝士焗饺子饺子皮焗得太干有点硬, 茄汁味道偏咸。脆虾棒 外皮松脆, 细细条 一啖一件好方便。芒果椰汁西米沙冰因为所有嘢食实在太咸,所以觉得呢杯沙冰好好味, 西米烟韧 芒果味香
我去到仲系等紧位, 估唔到佢咁旺场。

椒盐鸡软骨
很脆很香口, 但 咸味很重和多味精。

白咖哩 猪扒饭
白咖哩很油腻😅😅 而且都是很咸。

蟹粉豆腐锅配薄饼
蟹肉份量不少豆腐很滑, 但非常咸和很多油😫

黄咖哩 脆炸炉鱼饭
炸炉鱼很香脆, 同炸鸡软骨都系同一种脆粉,所以都系好咸😅😅

鲜茄芝士焗饺子
饺子皮焗得太干有点硬, 茄汁味道偏咸。

脆虾棒
外皮松脆, 细细条 一啖一件好方便。

芒果椰汁西米沙冰
因为所有嘢食实在太咸,
所以觉得呢杯沙冰好好味, 西米烟韧 芒果味香浓。

阿华田脆脆朱古力沙冰
味道偏淡,没有很香浓的阿华田味道😑

睇返张单,其实食物嘅份量偏少,但价钱也不便宜。 以呢个价钱有更加多嘅选择。
2019-08-02