餐厅: 粵 (香港黃金海岸酒店)
资讯:

2014-08-29 2220 浏览
龙皇杏汁花胶炖白肺 杏汁味道香浓,有花胶有鸡脚,feel到成个汤都充满骨胶原,呢道系个好花功夫既菜式,本人气管唔好,虽然知猪肺好,但要系屋企整真系麻烦到极,呢d功夫菜都系留返出去食,成餐饭最钟意系呢个。 蜜椒汁香煎澳州和牛 本身得两件,但因为屋企人唔食牛,就变左三件,个人觉得汁既味道太抢,和牛肉质松化,但个汁遮左d牛味,可惜。 唔记得左咩糯米养鸡翼 呢道菜系甜品前最后一道菜,感觉上好似为左确保你饱先整一大旧饭塞饱你咁。糯米系用上汤整熟既,好鲜味,但由于成餐饭既主要味道都系用同一只上汤做主调,仲要好重味下,食完都觉得几单调。 有菜食,原本谂住有得清下口入面既浓味,但结果都系用同一种上汤煮成既味。 仲有其他几味,唔post la 味道无乜特别惊喜。
2014-06-23
庆祝纪念