2017-04-23
约左阿妹系isquare睇戏 睇戏之前食个晚餐本来谂住系商场入面求其揾间餐厅 但系阿妹话唔想食连锁餐厅话食到闷 所以就决定去隔离既重庆大厦黎个重口味既一餐😂去到门口已经有一班人用中英文不停问你买唔买呢样个样呀食唔食咖哩个类 我地当然有备而来 一早search到呢间7E咖哩既评价唔错 刚好俾我地遇到其中一个人系呢间7E咖哩王 我地即刻YesYesYes 咁就成功离开左人群 由佢带我地去搭䢂 好彩有佢 如果唔系 系入面真系会迷路😂 佢仲俾左张会员卡我地tim可能时间仲早 仲有好多位 入面环境都光猛坐低左之后有个叔叔走埋黎问我地食咩估唔到佢系讲广东话架wor 虽然唔系好正因为头先一路见到都系东亚裔人 都系讲英文估唔到有个似亚洲人既叔叔 仲同佢倾左一阵个menu入面有好多款小食饭咖哩可以拣咖哩既肉类都有好多唔同既鸡牛羊鱼虾真系有选择困难 对于我呢d平时净系食开茶餐厅咖哩既人 有咁多款咖哩 真系唔识拣😂首先佢会上左呢个威化胡椒饼 配埋呢个绿色既薄荷酱汁 加埋一齐食辣辣地 好香口好开胃跟住就系呢个 就算唔系成日食咖哩都会识既Samosa 我地拣左素既炸到好香 个皮系好脆 放入口好热辣辣但系又唔会有
去到门口已经有一班人用中英文不停问你买唔买呢样个样呀食唔食咖哩个类 我地当然有备而来 一早search到呢间7E咖哩既评价唔错 刚好俾我地遇到其中一个人系呢间7E咖哩王 我地即刻YesYesYes 咁就成功离开左人群 由佢带我地去搭䢂 好彩有佢 如果唔系 系入面真系会迷路😂 佢仲俾左张会员卡我地tim 可能时间仲早 仲有好多位 入面环境都光猛 坐低左之后有个叔叔走埋黎问我地食咩
估唔到佢系讲广东话架wor 虽然唔系好正
因为头先一路见到都系东亚裔人 都系讲英文
估唔到有个似亚洲人既叔叔 仲同佢倾左一阵 个menu入面有好多款小食饭咖哩可以拣
咖哩既肉类都有好多唔同既鸡牛羊鱼虾
配埋呢个绿色既薄荷酱汁 加埋一齐食辣辣地 好香口好开胃
Samosa 我地拣左素既
炸到好香 个皮系好脆 放入口好热辣辣
但系又唔会有个种油溢味
入面有咖哩薯仔同青豆 咖哩同薯仔不嬲都系绝配 尤其是薯仔成旧都好入味好香咖哩味
呢个蒜容Nan一上枱已经劲香蒜容味
食落口仲香 就咁食都已经好好味
本来以为佢会好辣 有少少淆底😂
但系食落系甜甜地个只辣 劲开胃
加埋佢d鸡肉系嫰既 一d都唔鞋口
个咖哩汁都几洁身 用个蒜容Nan黎点 绝配!
真系会忍唔住系咁食😂
个牛腩煮得好淋好入味 有几旧系连埋少少筋位 真心正 仲有几旧薯仔 都好好味
两碗咖哩都系用小铁兜上
望落以为好细碗 但其实入都几多料