2019-10-13
作为一个土生土长既香港人,其实今次系我第一次踏足感觉有d龙蛇混杂既重庆大厦。出发前,友人已经预先提示要先选好餐厅,再系门口大叫餐厅名称~去到门口我地嗌左两声新德里,好快就有相应既人同我地接头再带我地去搭䢂架啦:)餐厅环境几整洁,装修充满异国风味,同地下入口感觉好唔同,播住d印度音乐同MV,几chill今次美食团叫左几款唔同既咖哩同埋Naan(烤饼),仲有可以解辣既lassi(乳酪饮品)🤤呢个系送既,配埋两款酱食都几特别:)由于一台share两款酱汁,所以记住系二度禁止的:)由于其中一位友人太迟开工所以迟到,我地只好叫住个小食咖喱角顶住肚饿先:)味道不错,只能够讲愈食愈肚饿我地叫左几款naan,全部都够晒热同软身:)个人就比较中意芝士同蒜茸口味🤤配埋咖哩食真系几正🤤铁板鸡,几惹味d鸡又唔算鞋玛莎拉茄子估唔到茄子同咖喱居然咁夹新德里特色烩羊肉,呢个咖喱有种好特别既香料味,都几好味,惟羊肉有小小鞋香浓鲜茄汁烩鱼,个汁酸酸甜甜又辣辣地几好味几开胃,但鱼块就略嫌太实🤔青瓜乳酪,好清新唔食得辣既朋友真系要叫:)唔同口味既lassi,芒果士多啤梨同香蕉大家都觉得不错,但都几饱肚🤡食到极级饱一人都系$
呢个系送既,配埋两款酱食都几特别:)
由于一台share两款酱汁,所以记住系二度禁止的:)
我地叫左几款naan,全部都够晒热同软身:)
个人就比较中意芝士同蒜茸口味🤤配埋咖哩食真系几正🤤
铁板鸡,几惹味d鸡又唔算鞋
玛莎拉茄子估唔到茄子同咖喱居然咁夹
青瓜乳酪,好清新唔食得辣既朋友真系要叫:)
食到极级饱一人都系$130左右,味道环境价钱同服务都几好😀
由于美食团既团友唔系咁食得辣,下次我一定会自己黎挑战d大辣口味😀🤣😆