2024-09-22 96 浏览
喺香港想食个传统嘅重庆火锅,即刻联想到嘅店唔多,见到重庆火锅老字号喺中环开咗首店,坐落于中环兰桂坊,今晚特登去试吓🤩 到达门口已经见到气派十足,模仿着中国古色古乡大门,仲有迎官接圣的牌匾!呢度除咗大厅之外,仲有包厢座位,有分多人数的十二人,或者六人左右,仲有卡拉OK设备,有得食有得玩💃🏻 锅底我哋叫咗鸳鸯汤底,分别有重庆正宗麻辣,同埋野菌锅底,味道出色正宗,就咁饮落去已经好好饮非常浓味🤩落完单之后服务员为我哋送上餐前小食,同埋推车过嚟比调味架我哋调制自己嘅喜爱酱料!毛肚、鹅肠、黄喉拼盘听店员介绍三款都系由重庆到港,认真够诚意,三款都做得爽口、鹅肠去油脂,味道浓郁贡丸咬落爽口多汁弹牙👏🏻新西兰羊肉色泽新鲜,肉质松软,唔会有臊味!另外好贴心嘅系佢哋为每位客人奉上一块方包用嚟索油🫶🏻野菌拼盘及皇帝菜店员都有分享野菌系由重庆到港,值得一赞,尤其系雪耳,用埋野菌汤底索晒啲汁好夹👍🏻👍🏻食完之后仲为我哋送上冰粉🥰

毛肚、鹅肠、黄喉拼盘

贡丸
咬落爽口多汁弹牙👏🏻