2024-08-27
香港真系好多火锅宴、除咗高质素之外仲有套餐可以叫!依家中环仲有一间火锅店只会去到店舖食饭打卡仲可以送高级甜品添!好多店舖环境非常之好之外仲有窗外嘅美景仲可以一边唱歌!店舖位于兰桂坊中环除咗打卡香港地区之外、呢度仲有VIP房可以包晒成个房间欣赏繁华嘅夜景!除咗系一个品牌荣耀嘅资质牌、仲充满重庆嘅装饰元素!朝天门系1935年已经有重庆火锅!只要嚟过朝天门就可以去到重庆食过一种嘅风味!除咗系非物质文化遗产、亦都系重庆火锅嘅发源地老字号!绝对唔需要因为网红而可以成全89年嘅地道火锅!味道非常之正宗!重庆几代嘅人都钟意食所以就将呢一种文化带落嚟香港咁繁华嘅地方!此外呢个亦都系中国火锅嘅十大品牌之一!第一先调教好自己嘅火锅配料、有牛肉酱、芝麻酱、沙茶酱、仲有香菇酱!当然唔少得香葱同埋芫荽蒜蓉小米辣!仲有陈醋、酱油、同埋橄榄油首先品尝重庆小食三部曲麻花、蚕豆、桃片再来品尝正宗重庆火锅鸳鸯锅:餐厅会比面包我哋吸收左辣椒火锅嘅辣油!食落去就唔会有咁油腻!今次我哋叫咗两只味汤底鸳鸯锅胡椒猪肚鸡汤拼麻辣重庆火锅汤底:-毛肚、鹅肠、猪内脏特别新鲜!只需要大概8秒左右、便可食用!质感非常之爽滑!-香菇贡丸,午餐
之一!
当然唔少得香葱同埋芫荽蒜蓉小米辣!
仲有陈醋、酱油、同埋橄榄油
首先品尝重庆小食三部曲
麻花、蚕豆、桃片
再来品尝正宗重庆火锅鸳鸯锅:
今次我哋叫咗两只味汤底鸳鸯锅
胡椒猪肚鸡汤拼麻辣重庆火锅汤底:
-毛肚、鹅肠、猪内脏
特别新鲜!只需要大概8秒左右、便可食用!质感非常之爽滑!
-香菇贡丸,午餐肉
-皇帝菜
-纽西兰牛肉
-松菇类set
配合汤底食物完全入汤底味道!味道非常香浓以及口感爽滑!
最后甜品系燕窝同红糖冰粉
朝天门