2021-09-28
今日同朋友行过又一城。咁啱到咗食晏嘅时间。又一城不嬲多食肆。而咁啱我哋两个都想打边炉。咁咪于是上OpenRice睇吓又一城边度有得打边炉。见到呢间新开嘅刘一手。主打重庆麻辣火锅。平日嘅下昼人唔算十分之多。但系都见陆陆续续有食客入餐厅。我哋点左特惠刺身丼火锅午市套餐。可以自选锅底,而且鸳鸯锅仲唔使加钱添。我哋点咗麻辣汤底同生增集菌锅。麻辣汤底可以自选辣度。套餐亦包括迷你刺身丼,特色凉菜同埋时令沙律。喺每一张枱都有嘅酱料。咁就唔使担心要出去同人一齐混酱。而且餐厅亦都好细心咁有即弃围裙比食客使用。系主菜方面我哋点左鹿儿岛黑毛猪五花腩同美国牛小排。食得多肉自然要食菜啦跟餐亦都会有一个蔬菜拼盘。饭面就可以自选到庭乌冬,重庆小面,米线或者红薯粉。成个午市套餐亦都会包一杯嘢饮。可以自选竹蔗茅根红萝卜马蹄水,酸梅洛神花茶,野生鸡骨五花蜜或者冻柠茶。另外我哋追加左层层碟午餐肉,团圆鸭血同埋炸鱼皮。虽然餐厅系主打重庆打边炉。但系佢个特色刺身丼,虽然份量唔多,但系刺身都算新鲜。时令沙律更加系非常之开胃。美国牛小排,牛味浓郁而且切到好薄。基本上放入去个炉一阵就已经食得。黑毛猪五花腩腩肉够肥。啖啖肉非常好食。蔬
另外我哋追加左层层碟午餐肉,团圆鸭血同埋炸鱼皮。
蔬菜拼盘有豆腐,芋丝,菇类等食物。包罗万有。
另外我哋追加嘅鸭血同埋午餐肉。亦都推荐。够晒香滑。
另外不得不赞嘅系侍应收餐盘嘅速度非常之快。整体成餐饭都系水平之上。我都会推介大家嚟食。