2023-03-30 60 浏览
好耐冇去台湾旅行,估唔到旺角竟然有一间咁正宗台湾味道既餐厅今次同frd一齐打卡呢间餐厅既下午茶套餐。佢哋下午茶套餐好抵食,A部分可以拣一款主食(有饭有面),B部分可以拣三款小食,C部分可以拣一款饮品,加咪total 得39蚊。主食部分我拣左卤肉饭 卤肉饭系台湾小食既灵魂,我一试便知呢间餐厅系好地道既台湾味。卤肉惹味但唔会咸,焖得好软烂有五香味。酱汁份量够,饭粒软硬适中。小食部分,我拣左盐酥鸡,台湾肠同酱软骨。鸡粒炸得外皮好酥脆,入面啲肉好滑。台湾肠我都好钟意食,因为佢肉味重,不过外面有少少干,好在入面好Juicy。酱软骨有少少咸,不过味道都算ok。饮品部分,我额外加15蚊拣左梅子金桔柠檬。我觉得好抵,街边台湾饮品都要至少二三十蚊。梅子金桔柠檬入面加左一粒台湾话梅,系点睛之作,少少咸味带出金桔柠檬既酸甜味,又特别又好饮 下次会再点。Frd唔想食太多野,所以点左起司肉松蛋饼。蛋饼一上枱卖相好赞,我都忍唔住试一块。薄薄既蛋饼入面包住芝士同超多肉松。切开既每一小件,件件都有会食到肉松。芝士同肉松真系完美拍档。Frd加左8蚊跟一杯珍珠奶茶,真系好抵,不过佢话味道就不过不失。下次好有兴趣再黎试下佢
好耐冇去台湾旅行,估唔到旺角竟然有一间咁正宗台湾味道既餐厅
今次同frd一齐打卡呢间餐厅既下午茶套餐。
精选下午茶套餐

主食部分我拣左卤肉饭
。酱软骨有少少咸,不过味道都算ok。
 下次会再点。

起司肉松蛋饼

梅子金桔柠檬,珍珠奶茶

下次好有兴趣再黎试下佢哋既正餐
2023-03-29
精选下午茶套餐
起司肉松蛋饼
梅子金桔柠檬,珍珠奶茶
  • 梅子金桔柠檬,盐酥鸡,起司肉松蛋饼,珍珠奶茶