2024-07-29
今次去咗旺角豉油街嘅#吃扒,呢间扒房充满咗以前港式扒房嘅风味,带有浓厚嘅怀旧气息,所以我同朋友特登嚟试下佢哋嘅招牌菜。同大家分享下我哋嘅体验。吃扒什扒配薯菜呢个#吃扒什扒 配薯菜真系非常丰富,内含鱼柳、猪扒、鸡扒同司华力肠,每一款都烤得啱啱好。鱼柳外脆内嫩,猪扒肉质鲜嫩,鸡扒香嫩多汁,而司华力肠则带有浓郁嘅烟熏味。配埋#黑椒汁,一啖落肚,味道层次丰富,真系非常满足。🍖🐟🍗🌭🥔🥦(4.5分)跟餐汤及餐包餐汤方面,我哋试咗#罗宋汤,呢个罗宋汤真系非常浓郁,入面有好多蔬菜同牛肉,味道非常丰富,汤底鲜甜。配埋新鲜嘅餐包,外脆内软,沾满汤底食落非常滋味。🥖🥣🥣🥣(4分)餐饮:黑牛饮品方面,我哋试咗#黑牛,呢杯可乐配朱古力雪糕真系非常特别,甜中带爽,冰凉嘅口感非常解渴,令整个餐程更加完美。呢间餐厅仲有滚水蛋饮,虽然今次我无叫,但感受到餐厅保留咗好多传统港式扒房嘅特色。🍫🍦🥤🥤🥤(4分)甜品:朱古力雪糕最后,我哋仲试咗#朱古力雪糕,雪糕嘅口感非常绵密,朱古力味道浓郁,唔会太甜,完美地为呢餐画上句号。🍦🍦🍦🍦(4分)总结来讲,呢次吃扒嘅体验真系非常满意,食物味道丰富,服务亦都非常贴心。如果你钟意食港式
吃扒什扒配薯菜
跟餐汤及餐包
餐饮:黑牛
甜品:朱古力雪糕
总结来讲,呢次吃扒嘅体验真系非常满意,食物味道丰富,服务亦都非常贴心。如果你钟意食港式扒房,呢间餐厅绝对值得一试!