2021-12-20 847 浏览
以前尖沙咀有个地方叫「小熊国」一个以Teddy Bear🐻为主角嘅室内游乐场记得细个屋企人带我去小熊国食自助餐🍽留下深刻又美好嘅回忆🥰可惜小熊国已经系2005年结业🥲咁啱今次去呢间餐厅,就令我重拾呢段童年回忆.话明叫小熊馆🐻,当然以熊为主题啦成间餐厅都充满熊嘅布置,打卡一流适逢12月,啲熊仔都有圣诞装饰,好得意😍.一行二人,职员安排坐𠮶张枱中间有只大熊仔成餐饭就好似有只熊仔陪我食饭咁好开心🥰叫咗二人餐,再加甜品.🍴欧陆式浓汤+牛油法包🥣🍴法式蛋黄酱焗鲜芦笋第一次试芦笋加蛋黄酱呢个组合,估唔到又几夹芦笋好爽脆,配埋带点酸味嘅蛋黄酱,几开胃🍴铁板肉眼扒🥩上菜时块铁板烧到吱吱声🤪啖啖肉,另外亦都有好多配菜食完都饱咗七成🤣🍴蕃茄奶油吞拿鱼螺丝粉🍅酱汁够浓稠,唔会水汪汪蕃茄嘅酸味令到成道菜唔会太漏🍴玫瑰法式炖蛋白食落有淡淡的玫瑰花香味🌹🍹黑熊可乐+朱古力雪糕,再配上可爱嘅熊仔士多啤梨冰,得意到唔舍得食佢🤣.餐厅亦有一个儿童专区,专俾小朋友入去玩当日我都见到有几个小朋友玩得好开心😆如果有小朋友嘅,带佢嚟呢度食饭会好开心,亦都比到一个美好嘅亲子回忆☺️大人的话,呢度打卡一流,好多道具俾你慢慢影大人细路
以前尖沙咀有个地方叫「小熊国」
一个以Teddy Bear🐻为主角嘅室内游乐场
记得细个屋企人带我去小熊国食自助餐🍽
留下深刻又美好嘅回忆🥰
可惜小熊国已经系2005年结业🥲
咁啱今次去呢间餐厅,就令我重拾呢段童年回忆

话明叫小熊馆🐻,当然以熊为主题啦
成间餐厅都充满熊嘅布置,打卡一流
适逢12月,啲熊仔都有圣诞装饰,好得意😍

一行二人,职员安排坐𠮶张枱中间有只大熊仔
成餐饭就好似有只熊仔陪我食饭咁好开心🥰

叫咗二人餐,再加甜品

🍴欧陆式浓汤+牛油法包🥣
欧陆式浓汤加牛油法包

🍴法式蛋黄酱焗鲜芦笋
法式蛋黄酱焗鲜芦笋

第一次试芦笋加蛋黄酱呢个组合,估唔到又几夹
芦笋好爽脆,配埋带点酸味嘅蛋黄酱,几开胃
🍴铁板肉眼扒🥩
铁板肉眼扒

上菜时块铁板烧到吱吱声🤪
啖啖肉,另外亦都有好多配菜
食完都饱咗七成🤣
🍴蕃茄奶油吞拿鱼螺丝粉🍅
蕃茄奶油吞拿鱼螺丝粉

酱汁够浓稠,唔会水汪汪
蕃茄嘅酸味令到成道菜唔会太漏
🍴玫瑰法式炖蛋白
玫瑰法式炖蛋白

食落有淡淡的玫瑰花香味🌹
🍹黑熊
黑熊

餐厅亦有一个儿童专区,专俾小朋友入去玩
当日我都见到有几个小朋友玩得好开心😆

大人的话,呢度打卡一流,好多道具俾你慢慢影
大人细路都啱👍🏻👍🏻
  • 黑熊