2018-09-26 1058 浏览
星期一至五平日放假, 最岩就系去平时较少机会可以去既餐厅,今日就同honey 去左一间佢一直想去而又冇机会试既餐厅/cafe — 荳子。(因为荳子唔近火车站,所以唔方便我地去😝)我印象中荳子假日(六、日)同平日(一至五)既menu 系有少少唔同的,今日系星期二,menu 系呢个👇🏻 Lunch set 有12款,包一杯餐饮,可以拣 柠檬蜂蜜/黑糖姜母茶/普通装美式咖啡。点完餐5分钟左右,即刻送上饮品两杯 — 「黑糖姜母茶」及「冻柠檬蜂蜜」。放假梗系要对自己好d啦!我拣左「黑松露软壳蟹意大利粉」卖相已经好吸引,而且新鲜热辣,仲出紧烟ga 影左2张相,就闻到好香既黑松露味,忍唔住要食喇!软壳蟹岩岩炸起,香脆好味,份量仲好多添,真系俾够一只蟹既份量丫!而且是真系食到蟹肉的,唔止得d 壳🤣 食得好满足☺️ 意粉都几够creamy, 味道唔算十分浓烈,菇既份量唔少,几抵食👍🏻Honey 就拣左「 手撕猪仔骨汉堡」个Burger 入面果d 猪肉既质感,好似妈妈在家煲完猪骨汤果d 猪肉咁😆 食落好腍,仲带有微微既甜味,应该系果d 焦糖洋葱了😌 味道几特别。伴碟沙律亦好开胃,沙律菜好新鲜,醋就偏酸,真系

放假梗系要对自己好d啦!我拣左「黑松露软壳蟹意大利粉」
黑松露软壳蟹意大利粉

卖相已经好吸引,而且新鲜热辣,仲出紧烟ga

Honey 就拣左「 手撕猪仔骨汉堡」
手撕猪仔骨汉堡

个Burger 入面果d 猪肉既质感,好似妈妈在家煲完猪骨汤果d 猪肉咁😆 食落好腍,仲带有微微既甜味,应该系果d 焦糖洋葱了😌 味道几特别。伴碟沙律亦好开胃,沙律菜好新鲜,醋就偏酸,真系开胃菜黎🤣 可惜薯条是唔热+唔脆的,可能都炸完一阵了,唯有当健康少少,唔好食咁热气啦~!

埋单$165。一分钱一分货,意粉较抵食

黑松露软壳蟹意大利粉