招聘中
2017-04-06 415 浏览
平时周末,行过太古城Aeon Style 呢间餐厅都排哂长龙。今日平日又见无咩人排,所以走咗去试一试! 系Counter 比咗钱,就可以坐系Bar 枱等野食! 面豉汤-入口即刻就觉得十分香浓,唔似系平时啲餐厅咁用粉冲。 面豉汤入面有一片片煮到入口即融嘅萝卜片,唔会太咸。只系略嫌汤料不多,对于汤渣控嘅我黎讲,如果多番少少豆腐,昆布就更好! (题外话. 有无人都有开面豉汤盖困难症架? 次次都好难开😂)三文鱼丼- 八片三文鱼刺身伴以一朵小菊花🌼作点缀。刺身肥瘦均匀,色泽几靓,唔会似某些餐厅鲜色得好似染上去咁。 👍🏻三文鱼刺身都有一定厚度,绝非薄薄一片,得个样。 鱼生饭尚有少少余温,都几软熟,唔系硬到一旧旧涷冰冰的,亦都唔会太酸,刚刚好。海胆三文鱼丼- 重点黎啦! 海胆占成四分一个碗,加上五片三文鱼刺身,同埋果朵招牌小菊花🌼。海胆唔会溶到一pat pat,十分鲜甜,绝无腥味,以咁嘅价钱黎讲分量都算抵! 总括黎讲,呢间餐厅既性价比都几高,希望下次黎都唔洗排队啦!

系Counter 比咗钱,就可以坐系Bar 枱等野食!
面豉汤
面豉汤
面豉汤-入口即刻就觉得十分香浓
! (题外话. 有无人都有开面豉汤盖困难症架?
次次都好难开😂)
难开的盖
海胆三文鱼丼- 重点黎啦!

总括黎讲,呢间餐厅既性价比都几高,希望下次黎都唔洗排队啦!