餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2024-12-28 0 浏览
令你重复又重复去一个餐厅嘅原因,大概就系因为你觉得𠮶度啲嘢好味。然后当你重复去点同一道菜,你会发觉原来可以慢慢品尝到之前未食过嘅味道特色。如果可以再加上一啲崭新嘅惊喜食材,就会更加令人乐此不疲 咁样继续光顾。🍖一如既往,一定要点一条招牌烤鱼,因为佢条鱼用炭先烤过,肉质结实,但保持鲜嫩。而且成条鱼同个锅一样咁长,一路滚下滚下,啲烟不停咁升上嚟,闻一住浓浓嘅辣味,非常刺激食欲。再望远啲,每一张枱都一定有叫,变成非常之壮观嘅烟雾景象。🍖今次我嘅集中点,系放喺鱼以外嘅配菜,本身跟住个锅上嘅豆腐,青瓜,红薯粉,浸喺个汤里面,夹出嚟食嘅时候,渗满咗鱼味同埋辣汁,实在过瘾。今次我哋将本来就咁食嘅菠萝,都喺辣汁入面浸耐啲,个味道系好到不得了,菠萝嘅鲜甜冇俾个汁盖住,反而辣汁令菠萝变得更加juicy,味道更加突出。我哋又另外叫咗蔬菜拼盘,有莲藕,薯仔,金菇同埋海带结。爽脆嘅莲藕仲有海带结同辣汁一样咁夹,带出辣味以外嘅口感。金菇索晒味自不然就好食。最正就系薯仔,一路俾佢由头到尾系咁煲,去到最后先食,成个薯仔粉晒。淀粉质不嬲都系辣味嘅好朋友,所以最后食个薯仔嘅时候,非常有惊喜同满足。🍖今次佢哋推广十蚊一只高

🍖今次佢哋推广十蚊一只高压锅嘅蚝,我哋要咗半打,自己用刀打开个壳,啲汁流出嚟,非常鲜甜,蚝非常大只,时间煮得啱啱好,胀卜卜一啲都唔老。而且我哋有个惊喜觉得呢啲蚝真系非常新鲜,其中一个蚝打开嘅时候竟然有一只蟹仔喺入边,又系涨卜卜。所以呢个价钱,真系物超所值。希望我哋多啲做唔到嘅优惠同新菜式推广。