2019-06-11
曾经好喜欢既荃湾排队店, 嘉乐冰室❤️有齐怀旧、大份量、特色食物、好味道既要素, 一直都令我灵牵梦萦。近排见到报纸话去试伏😕好多食客都投诉换咗手后面目全😭周末大约6点黎到, 门口已经再无令人肝肠寸断既长龙😮 系时候错? 场地错? 也许天气体温也猜度错… 入到去坐门口位, 木造浅橙色既卡位🛋️墙上既风景画🖼️天花既灯罩💡里头既水吧🍸 甚至连餐牌 (包括价钱) 都无变😎 只系换咗一批新人, 系收银位, 无咗阿姐不停手咁包云吞😟水吧既店员亦无咗份怱忙🙄系相同既狭窄空间下, 凉粉奶茶冰成为重遇既首发🍼甜度合乎现时诉求, 凉粉切开同冰差唔多大小沉底, 要小心翼翼棒上黎😖第二位系炸鲜虾同菜肉云吞, 有点唏嘘, 云吞无以前包得咁靓, 或者系受左岁月摧残, 但内里还是有著旧日味道☺️ 用番完只虾🦐菜肉亦👌鸡翼既出现🐥 带住往日亮丽色彩, 涨卜卜既外型带住一点点酱汁系表面😍就似运动完努力既汗水留系幻滑肌肤表面🏃♂️🏃♀️ 咬入去, 酱汁大部份都保留到系度, 唯独入味程度同以前比稍稍差一筹😑最后既火腿奄列, 上黎既时候, 净系得份蛋🤷♂️原来系店员比少咗🤦♂️份量大既特色无改变过, 其实以前都系粗豪地将一大份蛋包
最后既火腿奄列, 上黎既时候, 净系得份蛋🤷♂️原来系店员比少咗🤦♂️份量大既特色无改变过, 其实以前都系粗豪地将一大份蛋包住火腿, 今时今日呢份简单既暴力都系无变👍
价目同以前一样, 两人埋单128。总括黎讲, 今次既再遇都系愉快😃其实嘉乐仲保持到以前8-9成既水准👏👏如果系经开荃湾, 我绝对会再帮衬, 加上条龙如果系KEEP 住短咁多, 更加more than happy to 重遇这位旧欢😘