2023-04-21
一坐低就有前菜,店员仲会倒入泡菜蛋浆,即席制作泡菜蛋。之后就一路食住小菜一路睇叫咩野食🥳几欣赏佢既海带,沾上麻油同芝麻又香又爽脆,相当开胃。最后叫左黑毛猪拼盘,有西冷扒、猪鞍、五花腩,放喺猪仔造型嘅木盘上面好cute😬 份量都唔少,特别系猪鞍简直系重量级😮先烧西冷扒,好快就煎香两边,煎到差唔多店员就过黎帮我地剪开一条条慢慢烧就咁食都好味,又可以沾上烧肉汁同麻油更香口,又可以包生菜食🥬之后烧猪鞍,店员好细心帮我地煎,连肥膏位同比较难熟嘅边位都有处理到。咁厚肉真系要煎耐小小,喺呢个时候可以食住泡菜蛋先😎啱啱熟嘅泡菜蛋系最好食,热辣辣超滑溜💕之后都系剪开一条条再煎熟佢估唔到猪鞍加泡菜萝卜,再用生菜包住一齐食都几夹😆超多爽脆口感,又唔会好有肉腻感😋最后以我最期待嘅五花腩作结,肥瘦均匀嘅腩肉连肥膏都系入口即溶,有弹性嘅肉真系好juicy。呢个拼盘两个人食够了,唔建议再叫其他肉类,因为真系好饱。🤰🏼🫄
前菜
黑毛猪拼盘