2022-09-28 59 浏览
尖沙咀真系有好多正嘢食,今日约咗同事一齐食晏,佢话带我去食鹿儿岛烧肉,原来睇中咗呢间萨摩和牛名店「Beefar’s」。餐厅环境宽敞,装潢以日系木制摆设为主调,灯光柔和舒适,而且仲设有高私隐度嘅贵宾房,好适合同成班朋友一齐嚟聚餐!餐厅午市有定食供应,另外亦有二人套餐及烤肉午餐可供选择。我哋每人拣咗一个重量级午餐 ($288),每份均附有精选前菜、沙律、味噌汤、茶碗蒸、白饭及咖啡或茶。每份烤肉餐都包括有 4 款肉,我选了:牛腹肉、牛后腿肉、上等牛舌同雾岛黑豚腩肉。牛腹肉红润色鲜,食落肉质好软嫩,油香味浓;而牛舌亦爽弹有嚼劲,入口充满油脂香气。另外牛后腿肉亦非常之正,用上薄切,烧熟后沾蛋浆吃,倍感滑嫩。至于同事嘅烤肉餐就拣咗:上等牛后腿肉、牛内裙边、乐天澳洲和牛封门柳同雾岛黑豚梅肉薄烧。几款肉嘅品质和水准都极高,尤其是牛内裙边,件件油花细致如大理石,食落更入口即溶,油脂丰腴甘香。餐厅而家做紧推广,凡堂食惠顾,即可享免费任食日本雪糕;埋单发现有更大惊喜,原来仲有全单 8 折优惠😍