2018-09-28
近排葵广又开多左几间专食重庆粉既小食店我都行晒3层 发现至少有3间系有得食重庆酸辣粉、凉皮同凉面既既然系咁 咁我就试下2楼依间既 "重庆小食"原因就系一上电梯就见到 又唔系好多人大大只红底黄字写住重庆小食 就应该冇死啦 虽然话就话重庆小食 但其实黎黎去去都系叫三款野重庆酸辣粉 ($25)、凉皮($25) 同凉面 ($20)咁我今次就试下佢依到既凉皮 简左凉皮之后 你可以简一条配菜加落去个主食到咁就摆晒出黎 比大家去选择既不过呢 我就冇加D咩特别配料喇就咁一个重庆凉皮 佢入面都已经包左好多基本配料 基本上唔洗特别加D咩都已经够大碗同够食所以系依到建议大家冇咩特别需要既 唔洗加配料 - 留返D钱再食其他野仲好呀ma 黎喇 咁依个呢就系重庆凉皮 佢本身已经有D料系到 大家可以望望 自己搞下佢 lo 晕返个凉皮 试下先因为依到好似冇得简要几辣咁 咁我当依个系default 辣啦食入口 辣到岩岩好 绝对唔会因为太辣而影响成个味道其次就系佢D配料都好好食 唔系求其落D野比你咁所以就系建议大家其实唔需要叫D咩配料 因为佢本身个个其实都够再讲佢D凉皮 咬口唔错 冻冻地再加埋D重庆辣系绝对一流***大家
既然系咁 咁我就试下2楼依间既 "重庆小食"
原因就系一上电梯就见到 又唔系好多人
大大只红底黄字写住重庆小食 就应该冇死啦
虽然话就话重庆小食 但其实黎黎去去都系叫三款野
重庆酸辣粉 ($25)、凉皮($25) 同凉面 ($20)
咁我今次就试下佢依到既凉皮
自己搞下佢 lo 晕返个凉皮 试下先
食入口 辣到岩岩好 绝对唔会因为太辣而影响成个味道
其次就系佢D配料都好好食 唔系求其落D野比你咁
再讲佢D凉皮 咬口唔错 冻冻地再加埋D重庆辣系绝对一流
***大家记住搞晕佢先食喇 唔系会一D重味一D淡味!