2023-11-21
呢期突然想食下d重口味野醒一醒神, 所以就揾到呢间系尖沙咀厚福街H8大厦既大树烧烤啦.🍡餐单既食物种类都算多,有串烧肉类,锅锅烧,海鲜,丸串类,素类,连小食甜品都有添,见佢价钱又好亲民㖞,👍所以就决定同朋友试一下.我地一共点左15款野食, 有几款系特别出色想大家有机会都试一下.🦐青椒酿虾滑🦐有少少似平时食既煎酿三宝, 但因为佢系烧,所以就无左果一层油腻感,青椒🫑烧得好淋,而虾滑又保持到爽口弹牙,加上面头有芝麻, 好香口.🍆大大大茄子🍆食串烧一定一定必点既其中一样就系🍆烧茄子,呢度既烧茄子超级有份量, 重大过我只手,蒜粒分布好平均,确保每一啖都充满蒜香,而且有葱花同辣椒粒,有多种味觉享受,大推🫶🍄金菇肥牛卷🍄呢个组合又系无敌之选,牛肉油脂充足,肉质幼嫩,食得出唔系cheap cheap 肉,包埋金菇,吸收晒肉汁既精华,又可以平衡一下个肉肉感.🐑纽西兰羊骨扒🐏呢个羊骨扒十分野味, 羊味浓但又唔会过膻,加上孜然同辣椒粉既加持,完全有一种带领你去左草原同羚羊奔驰一样.不得不提一下, 店舖大分贴心, 食串烧🍡最紧要够热,🫕所以每枱都有一个炉可以一路热住d食物,就算挂住倾计都唔惊啦,如果你系超级重
🦐青椒酿虾滑🦐
🍆大大大茄子🍆
🍄金菇肥牛卷🍄
🐑纽西兰羊骨扒🐏
不得不提一下, 店舖大分贴心, 食串烧🍡最紧要够热,🫕所以每枱都有一个炉可以一路热住d食物,就算挂住倾计都唔惊啦,如果你系超级重口味既话, 重可以自己加孜然同辣椒粉添.
我地食左咁多野连野饮同加一费, 埋单💳5百松d,为返每人只系2百几, 我觉得以食物质素黎讲好抵食,会回头帮衬😋。
📍地点:尖沙咀厚福街8号H8 12楼