2022-05-11
假期一家三口黎左呢个三坡坊既大排档,呢度全条街都full晒咁滞,咁岩呢间有位比我地,咁我地就唔谂咁多啦,点知中伏!!!我地叫左个卤水鹅,味道系几好既,不过豆腐就好硬,好似豆干咁,我就比较中意食滑豆腐多d啦,出面好多卤水店都做到。蚝饼:大伏!!!我都唔expect佢会好好心机咁煎比我,都知系炸,但多粉到咁都系第一次见,入面数埋都唔知有冇10只蚝仔,全部系豆豉咁细粒既蚝!我地食左一半都冇食,系比d粉浆suck饱左,超级大伏!!!我地仲叫左个酥炸鱿鱼(唔记得影),又一大伏!冻既!!!炸野最基本就系要热,咁都做唔到?D 鱿鱼唔知系因为冻左而硬晒定因为佢炸得差,硬到咁我都系第一次食,唉。仲有个呀姐,我地叫啤酒,饮完第一支再叫第二支,饮完第二支再叫第三支,有咩问题?佢话我地点解一早叫定,咁多人要招呼。。。第一叫定会热晒,第二想再饮先叫,我点会预知自己想饮几多支?野食唔好食仲要受气,呢间BLACKLIST得。
蚝饼:大伏!!!