2018-08-10
今日Happy Friday, 甘岩有个同事吾舒服,谂住食清啲,我地一共7人就拣左呢间有70, 80年代既冰室位置系广东道,甘岩落大雨,我地需要穿插系街市,先到达目的地,显得十分狼狈。到左冰室,餐厅外貌不太显眼,因为隔离系D卖猪肉档,差啲行过左都吾知🙈入到来,因为人多,我地坐在系楼上。装修都算怀旧,头顶有旧式风扇转下转下。可能落出左雨,感觉有点冻侍应都招呼得快,凳都未坐暖就问我地要食咩。我地全部同事食全日供应既面餐,因为款式选择不多,加上只能拣两款,我就拣左鸡肉同双蛋面。另外都叫左两份咖央多士一同Share。面来到,比预期失望,因为外表完全不吸引,见到有零散的鸡肉同两只鸡蛋。食落,鸡有雪藏味,汤过于咸,有水喉水的味道,公仔面属最正常。成碗面食左五分钟已经食完。咖央多士方面,馅料有椰香味,但可惜多士烘得不脆。侍应都算手脚快及勤力,同事碗面都未食完,就已经收走。整体来讲,原先见食评多数正面,就选择了呢间餐厅。但是可能我地拣错左呢个面餐,变相觉得有点与好的食评有所出入。
入到来,因为人多,我地坐在系楼上。
侍应都招呼得快,凳都未坐暖就问我地要食咩。
成碗面食左五分钟已经食完。
咖央多士方面,馅料有椰香味,但可惜多士烘得不脆。
侍应都算手脚快及勤力,同事碗面都未食完,就已经收走。
整体来讲,原先见食评多数正面,就选择了呢间餐厅。