2016-01-12 1866 浏览
礼拜六难得约左班FRIENDS出去聚聚,问大家夜晚想食乜,好几个都话想食放题。问心其实我唔多赞成,须知道尖沙咀食嘢价钱普遍偏贵,食放题就更肉赤啦。但大围话食都无计啦,都要上网揾揾,见到呢间放题个样好似唔错,最紧要系价钱都算合理,唔驶两旧水,啱哂我地呢啲 "中产" (即中坑无产啰)于是乎一行六人去试下,估唔到有惊喜,咁既价钱咁既质素,完全物超所值啦系咪??去食日本放题,刺身一定唔可以放过,佢地都有好多款拣,三文鱼同鲍片梗唔少得,最特别系有带子同大甜虾食,三文鱼坚系厚切同好肥美,食得出好新鲜;出面好多收得仲贵既放题都冇呢啲货色。放题就一定预左暴饮暴食啦,除左刺身,佢地仲有串烧、铁板烧同天妇罗。我本身唔钟意食炸嘢,人到中年系要养生嘛,但佢啲炸物算质素几好,起码啲炸粉同啲肉唔系痴埋一旧先,系只虾细左啲咁啰。串烧选择都几多,我地狂点都冇咩减我地,算系咁啦仲想点先。仲有寿司要一赞,好多放题的啲寿司都唔系主打,所以质素参差,但呢间竟然有芒果花之恋,细细旧又易入口,成晚最钟意呢个。好多放题落完单,都唔会到齐啲食物,呢间又唔会㖞,啲嘢食大部份都到齐。店员服务态度都算唔错啦,虽然无乜笑容,但见佢地做到冇停

去食日本放题刺身一定唔可以放过,佢地都有好多款拣,三文鱼同鲍片梗唔少得,最特别系有带子同大甜虾食,三文鱼坚系厚切同好肥美,食得出好新鲜;出面好多收得仲贵既放题都冇呢啲货色。放题就一定预左暴饮暴食啦,除左刺身,佢地仲有串烧、铁板烧同天妇罗。我本身唔钟意食炸嘢,人到中年系要养生嘛,但佢啲炸物算质素几好,起码啲炸粉同啲肉唔系痴埋一旧先,系只虾细左啲咁啰。串烧选择都几多,我地狂点都冇咩减我地,算系咁啦仲想点先。

好多放题落完单,都唔会到齐啲食物,呢间又唔会㖞,啲嘢食大部份都到齐。店员服务态度都算唔错啦,虽然无乜笑容,但见佢地做到冇停手都唔好太讲究啦,你估你食紧高级餐厅咩。我自己本身都系做服务业,大家真系唔好对WAITER太多要求好无,工作系好劳累咖大佬…… (感怀身世) $198加一食到抱住个肚走,大家都觉得可再翻兜。

成班中佬挂住食冇咩影相啦,系得最后LAST ORDER盘刺身相;睇返又肚饿啦顶。
2015-12-19
  • 刺身冇得输!