昨晚收工同友人行奥海城,见到金子半之助门面既天妇罗丼相片非常吸引,就入左去食晚餐。入到去环境都好宽敞,坐位都好舒服。我地急不及待咁睇下menu 有咩食,结果我就拣左江户前天丼,朋友拣左软壳蟹天丼,再加天妇罗温泉蛋同海苔。软壳蟹天丼 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)野食黎到卖相真系好吸引,穴子、海老同软壳蟹天妇罗都好大件,见到个样都觉得一定系松脆可口,天妇罗应该系加左高级胡麻油,令到天妇罗芳香扑鼻,色泽变得更深,食落去感觉一d 都唔油腻。江户前天丼 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)个穴子天妇罗长达约30 cm,肉身超厚,口感软滑肥美。海老天妇罗都相当出色,系香港好多时食到都系炸得松脆,但虾就无乜味道,金子半之助既虾系带有淡淡既甜味,虾肉粗身而鲜嫰。紫菜天妇罗(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)紫菜天妇罗味道脆爽,香味浓郁,食落去有脆脆既声音。天妇罗温泉蛋值得一试,外面有层薄薄炸衣,咬落去系满满的流心,蛋香溢出。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 金子半之助 (奥海城2期) 大角咀海庭道18号奥海城2期地下G29-G30号舖👍份量丰富 👍外皮脆炸 👍环境舒适
软壳蟹天丼 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
软壳蟹天丼
江户前天丼 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
江户前天丼
紫菜天妇罗(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
海苔
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
金子半之助 (奥海城2期)
大角咀海庭道18号奥海城2期地下G29-G30号舖
👍份量丰富