2020-05-03 3166 浏览
如你有看开我的介绍,你应该听过这间位于大角咀嘅金所,卖的是白布乌冬。这来自群马县的出品,同秋田县的稻庭乌冬,仲有香川县的赞岐乌龙被列为日本的三大乌冬。自从唔同嘅媒体报道左之后,呢间白布乌冬红极一时,基本上随时要排番一个钟头先至会等到位。当然前排Viu TV个节目空肚讲宵夜介绍完之后,应该再下一城咁hit。因此,就算多个月之后,疫情告急,呢度嘅热潮还未减退,好多人依然想过来潮圣。不过有个好消息想话俾大家听,自从农历新年开始,你就可以上网订白布乌冬返屋企煮,如果你唔想出街食,唔想排队,留喺屋企行亦都可以吃到呢个白布乌冬。佢一出左之后,就订左一盒冷乌冬,第二日顺丰免费送到屋企门口。每包独立包装,附上唔同嘅酱油、葱花、姜蓉,用来招待亲朋戚友最好。Meter Chen嘅IG曾经亲自教你点样煮好乌冬,但我话好简单,最紧要手势温柔同屋企有个够大嘅煲,我第一次煮乌冬都会黐埋一旧,但换咗个大煲之后就非常成功,依家系屋企都享用唔到美味嘅白布乌冬。我自己食完冷面之后,都好想再订下汤乌冬和沾面汤。每日下午3:30就开卖,每天限额售完即止,上呢个网页: https://www.kintaro.tv/ 有兴趣大家

我自己食完冷面之后,都好想再订下汤乌冬和沾面汤。

有兴趣大家可以PM,交流下心得点煮。

金所
大角咀利得街52号地下