2024-01-21
大家好!我又来啦~ 今次,我去咗黄金海岸酒店嘅聆沨咖啡厅食午餐Buffet啦。入到去,环境靓致到不得了,一望出去,就见到泳池水光潋滟,真系赏心悦目到不得了👀。坐定定,我就抢先冲去试𠮶烧海鲜🦐,大虾又大又鲜,咬落去嘅质感啱晒口味!烧蔬菜焦香得嚟又唔会太干,真系靓仔得滞。然后,天妇罗同焗帆立贝更加系香脆同软滑嘅完美结合!唔少得我最期待嘅抹茶疏乎厘班戟同可丽饼啦!😋 红豆腍而唔腻,班戟软绵绵嘅;而可丽饼加上奶油同糖浆,话咁易就成功攻陷我啲甜品胃!话说,西班牙海鲜汤真系好有诚意,鲜味喺口腔里滴溜溜转,非常抢镜!而且饮品选择多又唔错,蓝妹啤酒冰凉过瘾,真心解渴💦。总结嚟讲,聆沨咖啡厅嘅食物质素同环境系绝配嘅。从餐厅到酒店嘅BB友善设施,到食物嘅推介点个个就系我回味无穷嘅原因😊。 下次有机会,我一定会再嚟试试室外嘅feel,想必喺咁优美嘅环境度享受美食,会系一个怡心嘅体验!记得留意我嘅美食旅程update喇~