2019-01-21 1101 浏览
黎到啲个冻冰冰嘅天气当然要食啲热辣辣嘅野暖下身,今日就去左尖沙咀宝勒巷嘅大一海鲜火锅料理DAIICHIHOTPOT打个边炉喇。我自己真心要特别推介下个汤底:金汤腿翅锅真系唔好好饮,汤底足料,又够入味,完全超越左一个汤底啲个level!我地开始时系饮左一碗个鸡翅汤先,有翅又有鸡件,好好饮!之后再加汤打边炉都仲keep到鸡汤味。如果净系个金汤腿翅锅嘅为食指数,我比8分。(因为我好中意鸡汤味)另一个汤底系大一花甲皇蟹锅入面有超多黑胡椒,个人呢就觉得比较辣,唔系好食嘅辣。不过汤底都足料嘅,有唔少花甲仲有蟹添。火锅料我地就叫左手切安格斯肥牛,肥瘦岩岩好啲雪花好靓仔,而且肉味好浓。另外黑松露带子饺都推介,值得一试!除左打边炉之外,仲有极上鱼生拼盘 架,不过不失喇。
大一海鲜火锅料理

我自己真心要特别推介下个汤底:金汤腿翅锅
金汤腿翅锅

另一个汤底系大一花甲皇蟹锅
大一花甲皇蟹锅

手切安格斯肥牛

另外黑松露带子饺都推介,值得一试!

除左打边炉之外,仲有极上鱼生拼盘 架,不过不失喇。
2019-01-07
用餐优惠