餐厅: 北京老家
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 北京老家
资讯:

呃LIKE可以,食好西?谂清楚先好决定去!大部份菜式好睇但难食,份量缩水,价钱昂贵,永不录用!谂住一班朋友去食北京菜,OR上简左呢一间好评唔少既餐厅,酒楼泥讲价钱都唔算系平,心谂差极都有个限度,点知食物难食,坐位安排古怪,点菜CONFIRM多次仲可以落错,CONFIRM完漏单唔认仲话要等。有咩可能炒饭要炒够一个钟,全部野食晒再等多15分钟先上到?食到把几火。炒饭等左我一个钟都冇影到,等左咁耐,催足3次饮品$20一罐,食水仲劲过新泽西号!我地十几人,俾左一间房,点知房到角落竟然仲放多张4人枱俾人入,咁我要房泥做咩?不如你讲冇啦!点菜,落错单,我叫佢覆一次,唔耐烦覆左,铁板牛肉同葱爆羊肉调转左,我提返佢有错。最后,上菜果阵都系错。服务其次,食物难食先系即命伤,除左前菜叫做OK一D,其他菜式仲差过我去普通酒楼食,价钱又高人一截。下面一一道来点解我要第一次特登用咁多时间去俾差评:乞衣鸡 - 肉质梅烂,非常非常咸,直接食咸到食唔到,仲要提早订,全晚最差劲而且最贵既菜式之一。烧二冬 - 冬菇还可以,但冬旬有渣,冇处理干净,死症木须肉 - 只算正常,卖相就唔讨好了宫保鸡丁 - 呢条跟本唔系宫保鸡丁,
呃LIKE可以,食好西?谂清楚先好决定去!
大部份菜式好睇但难食,份量缩水,价钱昂贵,永不录用!

炒饭等左我一个钟都冇影到,等左咁耐,催足3次

饮品$20一罐,食水仲劲过新泽西号!

下面一一道来点解我要第一次特登用咁多时间去俾差评:
乞衣鸡

烧二冬

烧二冬 - 冬菇还可以,但冬旬有渣,冇处理干净,死症

木须肉

木须肉 - 只算正常,卖相就唔讨好了

宫保鸡丁

宫保鸡丁 - 呢条跟本唔系宫保鸡丁,当我水鱼冇食过?

小笼包

小笼包 - 78 蚊六个,冇特别冇惊喜,算系表现比较好

葱爆牛肉

葱爆牛肉 - 味道尚可,但系我叫既系葱爆羊肉&铁板牛肉,怕佢搞错特登覆多次单,点知仲系错

铁板羊肉

铁板羊肉 - 落错单既产物,你冇睇错,咁都叫铁板,烟都冇出,唔好话有炸炸声。

北京填鸭

北京填鸭 - 本身最高期望,结果最令人失望既菜式,冇之一。填鸭皮完全系淋既,食落竟然同街巿烧鸭一样,而且唔够热,估计系一早切定。么么(饼皮)份量绝对唔够包晒唔多填鸭,仲要痴埋一旧。劣评劣评劣评...亦都系全晚最差劲而且最贵既菜式之一。

呛炒手撕椰菜

呛炒手撕椰菜 - 味道唔错,起码叫有样好食D

老家柚子鱼

老家柚子鱼 - 缩水柚子鱼,碟就大啦,鱼就缩水。可能我下庚要问定条鱼有几大,咁卖298?汁系泰式甜辣酱+柚子蜜,唔系咩秘制汁,哗众取宠。

香椿拌豆腐

香椿拌豆腐 - 好食既前菜,豆腐滑,味道好。可惜主菜都系差劲,点都救唔返。

老家心灵美

老家心灵美 - 好食既前菜,酸酸甜甜开胃,可惜可惜

京城猪皮冻

京城猪皮冻 - 味道特别,汁都非常好味,如果只有呢道菜,我会俾好评,可惜可惜

四喜烤麸
四喜烤麸 - 卖相唔讨好,但味道的确唔错

京牌炒饭等左我一个钟,影都冇影到相,味道一般,仲要冇咩馅,2粒星。平时既扬州炒饭都好食过佢。

甜品方面,炒饭要我等一个钟,我地冇叫到就埋单了
全部朋友都已经唔耐烦,只想早走早去食糖水算,糖水都好食过呢到正餐!

除左前菜同个炒菜,其他全部质素低下,完全配唔上佢既价钱,价性比极低

金玉其外,败絮其中!唔会有下次,请我都唔会去
题外话/补充资料: 信用卡优惠,订位果阵就话有,去到就话星期五六日冇,一至四亦只有标价极高既套餐先有,并唔系850以上有85折,完全系骗局!
2019-05-03
呛炒手撕椰菜