2018-08-18 797 浏览
三木, 两年前食过放题, 当时觉得佢D野都唔错, 有心机做。两年后, 再返黎食, 可以用四个字来形容, 一败涂地。首先讲佢服务质素, 我本来当晚订左位7点半, 但去到门口姐姐话无我booking。咁我就好好声气咁讲话我真系打黎订左位, 但姐姐态度就唔好啰, 话咩「先生, 其实无订位我真系帮你唔到啰」。正当我谷鬼气想走人之际, 就有个经理过黎问左个门口姐姐几句, 然后就同我讲话俾少少时间佢, 佢可以睇睇有无台。咁我见个经理态度都好, 而朋友又废事再周围揾野食, 于是就等。唔洗5分钟后, 经理就请我入去坐。由于系放题, 一坐低我朋友就狂剔野食啦。但班侍应就好鬼忙, 我地挥哂手都无人理咁。最后又系个经理黎帮我落单。之后一黎, D野食望落去都唔错wor~金玉其外, 今日终于明白呢个词语。由于我同朋友喜欢食海胆, 于是狂叫有海胆的寿司。咁海胆寿司都可以, 过得去, 起码唔苦。但D蟹肉蟹膏同埋芥辣八爪鱼寿司真系灾难。蟹肉淡而无味, 仲有少少暖的感觉, 而蟹膏就苦苦地, 有少少似变坏咁, 食左一旧都无再食。至于芥辣八爪鱼寿司, 我觉得系奇怪的味.....好唔开胃。其他寿司, 都系好普通, 黑松露无松
两年后, 再返黎食, 可以用四个字来形容, 一败涂地。

唔洗5分钟后, 经理就请我入去坐。
由于系放题, 一坐低我朋友就狂剔野食啦。
但班侍应就好鬼忙, 我地挥哂手都无人理咁。
最后又系个经理黎帮我落单。
之后一黎, D野食望落去都唔错wor~

金玉其外, 今日终于明白呢个词语。
由于我同朋友喜欢食海胆, 于是狂叫有海胆的寿司
咁海胆寿司都可以, 过得去, 起码唔苦。
但D蟹肉蟹膏同埋芥辣八爪鱼寿司真系灾难。
至于芥辣八爪鱼寿司, 我觉得系奇怪的味.....好唔开胃。

其他寿司, 都系好普通, 黑松露无松露味, 反似而黑色的鱼子, 无味.......
食到好无心机, 同个经理投诉。经理系咁say sorry, 最后送返一板海胆俾我地。
但唔好意思, 海胆系可以, 但其他食物同服务态度已经唔会想令我再黎帮衬呢~!
2017-06-28