2008-09-23
霸王山庄既装潢又真系几霸,一上楼就有一种瑰丽堂皇既感觉。之前睇左好多食评都话呢间既服务麻麻地,不过我又唔觉得佢地既服务唔得㖞,反而食物既质素就......食物未至于食到要喊咁口,不过就无乜惊喜,亦无乜深刻印象。如果要讲印象,就似乎负面既印象多于正面既印象。唔知佢地系唔系想突出一 d 懒系细微既味道,反而搞到d 味道过哂火位。好似佢地既鸡丝粉皮,麻酱本身的而且确带有好轻微既甜味,但系霸王山庄就唔知做左乜野,过份突出左呢种甜味,结果我好似食左一啖糖入口咁甜,咁就当然系失败啦。除此之外,松子鱼亦都唔见得好,鱼炸得过火,炸到硬骨骨,酱汁就酸到无伦,咁点样食好呢?片皮鸭就烤到干筝筝,面皮就鞋过张A4纸,唔够加就要俾钱,12蚊得果6块。做得最差既系豆炒窝饼,皮厚而饀少,连平时最钟意食豆沙窝饼既我都只系食左一件就收手,唉~~~~~~嘥左个咁靓既场!

嘥左个咁靓既场!
个皮咁厚,点食?