2009-01-28 14 浏览
金融海啸下,cash is king!!!所以食野都唔再食得咁豪……住,尤其系可以食得好贵又唔饱肚0既甜品,所以,帮衬多左d街坊舖头0既甜品,好似松记就系其中之一。0系电影中心睇完戏后行左一阵,就黎到呢度食碗糖水暖下肚,好好彩0岩0岩有两个位,唔驶等,我叫左椰汁紫米露,朋友叫左黑白,我地隔离两个姨姨已经食哂台面0既野,店员好快咁收拾抹干净台面,但佢地一d走0既意思都冇,所以我见d店员都有d为难0既样,因为门口已经企住5、6个人喇!一直企0系门口招待客人0既两个店员唯有俾定menu佢地谂定食咩,同埋不时望入店内仲几大声咁讲「就快有位架喇!等多一阵就得」不过我地隔离两位姨姨真系当佢地耳边风我地两碗野都好快黎,我碗糖水紫米好足料,仲有dd西米添,椰汁可以多d就更好,不过10蚊鸡一碗都算平喇~朋友碗黑白睇个样都唔错,当然滑度就唔够公和比,不过公和冇芝麻糊嘛同埋11蚊食到两样野仲想点丫!真系几抵。所谓「己所不欲勿施于人」,我地都食得几快,就起身埋单喇~而隔离0既姨姨仲系坐得稳如泰山呢

同埋11蚊食到两样野仲想点丫!真系几抵。

椰汁紫米露
$10 (宵夜)