2020-06-15
餐厅喺金钟太古广场楼上,装修好高尚优雅,楼底又高,感觉好开阳,枱与枱之间嘅距离都隔得好开,坐得好舒服。叫完食物后,先来餐前面包,面包配上牛油非常好食,暖暖地,口感又烟靱,而且份量都大。 ➡️ 13oz Black Angus Rib-Eye + Seared Foie Gras ($395 + $95) 每一件牛都好大嚿,份量十足,d肉汁仲保持到,所以食到好浓郁嘅牛味,再加上片鹅肝好大旧,整体来讲非常高质。伴碟嘅薯蓉亦好creamy好好食! ➡️ Lobster & Red Prawn Spaghetti ($325) 龙虾非常新鲜,好够味,亦都好弹牙。意粉嘅软硬度适中,d汁好好味,虽然价钱贵d,但整体来讲唔错! ➡️ Chocolate Soufflé ($120) 呢个朱古力疏乎厘果然系佢哋嘅signature甜品,食落入口即溶,配上佢地自家制嘅朱古力酱,连本来食到好饱嘅我,都秒速食完! 整体来讲,价钱虽然唔平,但有咁嘅服务,环境同埋食物质素,尚算合理! The Continental 地址📍: 金钟金钟道88号太古广场4楼6号舖.............................
➡️ Chocolate Soufflé ($120)
The Continental
地址📍: 金钟金钟道88号太古广场4楼6号舖