2017-10-08 61 浏览
今日咁啱过金钟做野,所以晏昼就约妈妈喺𠮶头叹返个日式午餐!喺美国银行中心嘅Hatsu环境都几好几舒服,又有好多款定食可以拣!我食火炙平目裙边丼,有成十几块平目裙边,每一块都好肥美,师傅轻轻用火烧一烧个面,啲油就咇晒出黎,真系好正!平时已经好钟意食平目裙边寿司,估唔到有成碗平目裙边丼,简直系我至爱呀!我仲用25蚊加左只特大赤海虾刺身,非常大只,差唔多有筷子咁长,仲好新鲜!妈妈就食烧鲭鱼天妇罗定食,我偷左佢少少野黎试下,鲭鱼都烧得啱啱好,而天妇罗都几多,有两只虾同啲蔬菜,个天妇罗浆唔太厚又脆,算系唔错呀!另外每个餐都有跟味噌汤同蒸蛋,最后又可以拣咖啡或者雪米糍。提一提,仲有任食自助沙律吧,不过个餐实在太丰富喇,我地冇再食沙律喇!虽然话百几蚊一个定食,但有咁好嘅质素同咁多野食,其实系抵食嘅!