🎀铜锣湾。超爆场热闹高质烤肉x火锅特色泰国菜🔆🎀🪄店名* #小火山🔮地址* 铜锣湾坚拿道西10号冠景楼1楼B室🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$972 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_铜锣湾剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_泰国菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵平时收工成日见到呢一间舖头招牌 上网见到超多人介绍 于是揾左闺蜜一齐去试下🤜果然完全无失望 虽然我未去过泰国 但系呢度都可以感受到浓烈既泰国气氛🤗餐厅空间超宽敞 分开左四个座位空间 而餐厅都有植物及民族布置 最正既系有个live band位置有时会邀请busking歌手唱歌 可惜当日无表演😫 餐厅十分爆场 直到我地离开果刻都系超多人 超级热闹啊😍而且值得称赞系餐厅职员服务都超好 劲有礼貌🙈🍽️食物质素🍽️餐厅食物种类繁多 主打烤肉+打边炉一锅二食 系香港真系好少见😜而且性价比都好高 卖相又靓超岩打卡! 饮品会以泰文译音作名称 最近仲最做紧推广 凡光顾柏拉差烧烤套餐/泰猪锅拼盘/ 泰大镬东荫海鲜面 就可以享用全场单点半价优惠🙆👀评分💖💖💖💖💖🪄泰大镬东荫海鲜面
🎀铜锣湾。超爆场热闹高质烤肉x火锅特色泰国菜🔆🎀

🪄店名* #小火山
🔮地址* 铜锣湾坚拿道西10号冠景楼1楼B室🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$972 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

🪄泰大镬东荫海鲜面$398
见到网上有好多人推介呢款海鲜锅 都忍唔住叫黎试下 但其实我地两个都唔太食辣😂不过店员都好贴心甘同我地走左辣椒碎及加多啲清汤减轻辣度😚一整锅呈上时见到超丰富 入面有鸡蛋,扇贝,蚬,虾及鲜鱿 加上泰式肉碎,青柠及香叶调味 热气腾腾 汤底酸酸甜甜超级开胃😍再加入份量好多既即食面 即食面完美索晒海鲜汤精华 超级正~而海鲜都系好够新鲜大粒 唔会有沙👍整体质素都好高 劲高分😇

🪄 美国极级牛板腱$88
牛板腱劲厚身 较为筋多肉质结实 脂肪较少 比较有烟韧度 牛味超浓 味道唔错😍

👀评分💖💖💖💖
🪄 竹笙虾滑(6件) $52
第一次见竹笙包住啲虾滑 细细旧 味道几特别

🪄 手打流心咸蛋黄墨鱼丸(4粒) $58
推介! 手打制作咬落去特别嘅口感 而且内里流心咸蛋黄 食落去更加滋味😋

🪄美国手切谷饲封门柳$88
封门柳肉质比较软淋 脂肪不多 一样牛味好浓 佢比起牛板腱较薄身~

🪄薄切牛舌片$68
厚薄均匀 牛舌片十分脆身 味道不错!

🪄脆炸泰式鸡软骨$48
鸡软骨即炸即上~ 卖相吸引 配上泰式酸甜酱 更加开胃

🪄虾片任食$0
虾片好脆卜卜 而且唔会太油腻!

🪄饮品-勿跑扮(椰子沙冰)$58 & 泰式青柠梳打$38
个人超钟意椰子沙冰 佢嘅椰子味有啲似椰树牌𠮶阵味道 唔会太甜而且 好冰冻 超级解渴. 你青柠梳打佢嘅青柠味道好够酸~好开胃😗

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️