2022-09-29
☘️约咗好朋友同佢hubby 响铜锣湾食lunch, 佢哋刚返香港探亲过几日就走,本来想订嘅餐厅都订唔切,最后想起之前同事带我嚟呢度食过lunch, 但𠮶次要返工赶时间就冇食omakase, 今次唔驶赶就紧系食佢个厨师发板啦!☘️鮨逸系楼上餐厅所以嚟嘅一般系熟客或介绍,有啲可能睇食评揾上嚟,不过佢啲食材质素又真系几好,而且价钱好合理👍 个chef话我哋今日有食神,因为刚到咗啲靓sashimi 同龙虾😋😋😋 ☘️坐吧枱就系有呢啲好处,望住前面好多只生猛龙虾,被生㓥后师傅整理好佢个肉身再摆埋盘送到你面前,佢个头仲响度郁紧😂 系就系好似残忍咗啲,不过食新鲜sashimi就免不了这种情况! 之后上嘅刺身都好新鲜,就唔逐样讲了,我个人最钟意嘅当然系生蚝,拖罗同埋海胆,份海胆多到呢,佢整紧嘅时候我已经流晒口水😋😜☘️成餐饭食得好愉快,个厨师每样都会介绍之余亦会间中说笑互动下,气氛好轻松!呢度lunch 嘅omakase 好抵食,680 加埋一大概七百几,夜晚就要一个double, 所以如果中午得闲唔驶赶返工,真系可以选择lunch 食。 估计我过一排都会再嚟😜