其实都唔净只嚟过一次,觉得呢到几好坐而且餐点好精致,啲甜品都好啱心水,咁啱见到做紧期间限定嘅餐牌,就谂住试一试。‣ 吉列猪扒蛋包饭 $158呢到嘅蛋包饭真系必食,个蛋真系超级滑溜,搭配茄酱炒饭真系一流。猪扒都炸到脆卜卜,加埋咖喱真系超级开胃。而咖喱口味都系偏甘口,所以唔食辣嘅朋友都好适合嗌。逢晏昼加三十八蚊就有餐汤、沙律,今日餐汤系蕃茄浓汤,个汤够浓稠都几好饮,而博多甜王草莓梳打嘅士多啤梨味够真,饮落去好舒服。‣ 吉列松叶蟹汉堡 $158第一眼望到就比松叶蟹吸引咗,上枱𠮶阵真系觉得好大份,当然都要多谢佢嘅吉列松叶蟹扒。佢嘅吉列松叶蟹真系啖啖肉,咬落去相当之有口感,唔会话腍啤啤。我都几钟意佢嘅酱汁,他他酱捞蟹子绝对冇得输。而转咗套餐饮梳打都系加多十蚊,宫崎日向夏柑橘梳打味道都系酸酸甜甜,食炸嘢嘅时候饮落去啱啱好中和到腻感。‣ 草莓物语芭菲 $88几钟意佢啲芭菲,啲材料虽然简单,但系样样我都钟意食。面头就系软滑嘅雪糕,中间有一层吉士酱,旁边嘅忌廉唔会太过甜,底层就有啲脆脆。如果觉得食云呢拿雪糕太寡,仲有士多啤梨果酱俾你加上去,作为士多啤梨控觉得满意。‣ UFUFU鸡翼 $58本身纯粹系口痕

‣ 吉列猪扒蛋包饭 $158

‣ 吉列松叶蟹汉堡 $158

‣ 草莓物语芭菲 $88

‣ UFUFU鸡翼 $58
本身纯粹系口痕想食鸡翼,点知食完觉得都几有惊喜,个酱汁甜甜地,但系唔会因为咁就影响鸡翼嘅口感。食落去依然脆卜卜,而肉质相当嫩滑,加埋芝麻嘅香,趁住期间限定真系要嗌。

📍 UFUFU CAFE
地址:铜锣湾谢斐道535号Tower 535 1楼101-102号舖
订座连结:https://s.openrice.com/QrbS0qz4600~dg2a5KWMZ