2022-04-17 830 浏览
之前成日见人吃呢间pizza,今次经过渣甸街就决定试吓啦,依家仲有晚市禁堂食令,餐厅晚市外卖自取🥡仲有折添.12‘’ Gorgonzola & Apple pizza 蓝芝士苹果薄饼🧀🍎🍕(Mozz/Gorgonzola cheese/Apple/Sugar)之前一直都未食过带甜味嘅pizza,以苹果为主嘅更加无试过。餐厅即叫即焗,新鲜滚热辣,拎住外卖个都feel到有热气谷上黎。返到屋企我地将pizza放入焗炉加热,180度5分钟,个边都带少少脆。苹果切薄片咁整法又几得意,唔会因为焗完就干争争,芝士又拉丝。整体唔会话好甜同好腬,唔会好似甜品咁,有concern嘅朋友仔可以放心。