估唔到呢间火锅店几有特色,充满台式港式风味,而火锅配料亦都几刁钻。咁两个人食就嗌套餐抵啲,我哋就嗌咗个牛嘅二人餐,其实个餐都包咗好多嘢嘅,不过我哋都另外单点左啲嘢。今次就为大家重点介绍下我哋觉得好食嘅。💮🐓汤底就选咗个滋润嘅花胶浓鸡汤。饮落去非常滋润唔会淡茂茂。然后主角就系牛肉,保持到鲜嫩可口嘅质素。🥩👁️然后见到有个几特别嘅部位,顶级鲜肉眼筯,佢系肉眼扒上的筋膜,一般嚟讲都比较难买得到,所以就即刻点咗啦。食落去口感爽脆。◻️🐟臭豆腐 炸鱼 生根拼盘。估唔到火锅店都有得食台式臭豆腐。都好耐冇食过臭豆腐啦,呢种又臭又香嘅味道,入口有一种万年油嘅感觉其实系好正。🍡肉丸拼盘。包含咗各种嘅丸仲,有炸鱼片头。各种丸都够晒新鲜够晒爽口弹牙,特别牛丸嘅牛味真系非常浓。🍢咖喱鱼蛋成日都食,呢间都保持到水准。不过佢哋喺会比系街边啲咖哩鱼蛋辣啲,因为上面充满咗辣椒碎。