2022-08-18
黎到凡高厨房,成个环境都好有艺术气息,唔单止墙身以梵高画作做布置,仲有摇椅、桌球枱,连电视都系播住梵高既动画😌有种置身艺术馆进餐既感觉。另外值得一提系呢度既店主好热情招待,唔单止上菜既时候会主动介绍,见到店主同客人既关系都好好,同啲客人都有讲有笑。听店主讲呢度已经开左16年😳见到呢度既设计感咁强,冇谂过原来已经开左咁耐。我同朋友一人叫左一个set,有汤、前菜、餐包、主菜、甜品同埋饮品,都系几满足既一餐🥰 1⃣️炭烧美国Prime护心肉柳,刺身带子伴法国黄菌初榨山茶油($398) 生酮饮食友好👍护心肉系接近牛心脏既肉,比较稀少,食到碳烤味好香,肉烤得唔错,中间仲有肉汁而且有咬口。上菜之后店员仲会即时洒上粉红岩盐。简单配少少盐已经带得出肉味。另外伴碟有大啡菇,超级juicy💦仲有原粒刺身带子、意大利青黄瓜。另外伴上既酱汁带菇味,微微点下个肉,已经好好食。 👉挪威雪蟹田园沙律黑醋同橄榄油另外附上,可以随喜好落。呢度既蟹肉好新鲜😋 👉俄罗斯野菜汤 好足料,有洋葱、萝卜等等既配料,全部都煮得够淋~ 👉新鲜餐包(6.6/10) 👉玫瑰伯爵茶(8/10) 伯爵茶清香,加上少少玫瑰香味,饮落几舒
👉挪威雪蟹田园沙律
黑醋同橄榄油另外附上,可以随喜好落。呢度既蟹肉好新鲜😋
👉俄罗斯野菜汤 好足料,有洋葱、萝卜等等既配料,全部都煮得够淋~ 👉新鲜餐包(6.6/10) 👉玫瑰伯爵茶(8/10) 伯爵茶清香,加上少少玫瑰香味,饮落几舒服☺️
👉疏乎厘(姜汁)(+$48)
疏乎厘中间焗得几淋几空气感,姜味好香,仲食到啲姜蓉😚
2⃣️意式马赛海鲜饭($288)
有青口、虾、带子,首先饭系粒粒分明既口感,我钟意❤️食落口系龙虾汁既味道,香浓鲜味。
👉欧陆式前菜沙律
系巴马火腿蜜瓜沙律,好清爽。
👉是日餐汤
同上面果款一样。
👉水蜜威尼斯(+$28)
几特别既饮品。佢系云尼拿雪糕加水蜜桃醋加雪碧既组合,味道几refreshing。 👉心太软(+$48)(6.8/10) 心太软朱古力味香浓,唔会太甜太腻,伴上云尼拿雪糕一热一冻系正既🤤