2024-07-02
朋友介绍铜锣湾皇冠假日酒店啲Lunch Set 唔错🤣 咁啱经过就试下,好丰富,性价比都好高🤣Weekday Lunch Set 有2/3/4 Courses,我就叫左 3 Course (HKD 268)热盘叫左香炸生蚝配红白椰菜沙律😆 有 3 只生蚝,外皮好脆之余,只蚝又好鲜甜😆 再配埋红白椰菜沙律,成个感觉更加清新Main就叫左宫崎县米饲猪扒,配风琴薯仔、田园蔬菜、伊云士汁。个猪扒系厚切,肉质鲜嫩,一咬就断,配埋伊云士汁,味道Creamy ,烧菇都非常香口美味👍🏻.甜品就叫左法式焦糖炖蛋,有马达拉斯加云尼拿、吉士忌廉同焦糖😆 焦糖脆卜卜,炖蛋香蛋味浓之余,超滑,配上新鲜水果甜而不腻 😍 推同埋喺酒店既环境关系,坐得舒服,宽趟,餐厅设计亦非常时尚;同客/同朋友黎倾计都唔错