2024-10-31
店名/Shop Name:究极堂(铜锣湾)永光中心地址/ Adresss: 铜锣湾登龙街28号永光中心11楼种类/Type:日式推介/Recommend:究极丼,蟹膏豆腐鳕鱼干人均价钱:250店舖环境:日式简约装修,座位都坐得好舒服交通:铜锣湾A出口行5分钟上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️铜锣湾地铁站附近性价比超高的日式餐厅,刺身非常新鲜,好似去咗日本吃咗一转寿司刺身咁,大满足究极丼$218有牡丹虾海胆带子三文鱼,拖罗和三文鱼子造成嘅丼,全部海鲜刺身都非常新鲜,鲜甜,一啲都唔腥,最正嘅系个拖罗鱼蓉伴着饭一起吃,每一口和三文鱼子令到个饭非常鲜味,好精彩帆立贝刺身四件$58帆立贝刺身超新鲜,鲜甜,最正嘅系非常厚身,份量十足,呢个价钱超级抵蟹膏豆腐鳕鱼干$58呢个系我最有惊喜嘅小吃,烤脆嘅鳕鱼干上放上蟹膏豆腐,甘香可口嘅蟹膏豆腐伴着脆脆嘅鳕鱼干,味道非常配及香口清酒煮蚬$78呢个清酒煮蚬非常鲜甜,啲蚬冇沙,个清酒令到啲蚬非常鲜甜,但系又唔会太浓抢咗蚬嘅鲜味,两者非常融和配合突出蚬鲜甜味,记住一定要趁热食酱汁日本黑豚猪扒饭$98个猪扒炸得相当松脆,布满酱汁嘅日本寿司
地址/ Adresss: 铜锣湾登龙街28号永光中心11楼
种类/Type:日式
推介/Recommend:究极丼,蟹膏豆腐鳕鱼干
人均价钱:250
店舖环境:日式简约装修,座位都坐得好舒服 交通:铜锣湾A出口行5分钟
上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
究极丼$218 有牡丹虾海胆带子三文鱼,拖罗和三文鱼子造成嘅丼,全部海鲜 刺身都非常新鲜,鲜甜,一啲都唔腥,最正嘅系个拖罗鱼蓉伴着饭一起吃,每一口和三文鱼子令到个饭非常鲜味,好精彩
帆立贝刺身四件$58
蟹膏豆腐鳕鱼干$58 呢个系我最有惊喜嘅小吃,烤脆嘅鳕鱼干上放上蟹膏豆腐,甘香可口嘅蟹膏豆腐伴着脆脆嘅鳕鱼干,味道非常配及香口
清酒煮蚬$78 呢个清酒煮蚬非常鲜甜,啲蚬冇沙,个清酒令到啲蚬非常鲜甜,但系又唔会太浓抢咗蚬嘅鲜味,两者非常融和配合突出蚬鲜甜味,记住一定要趁热食
酱汁日本黑豚猪扒饭$98 个猪扒炸得相当松脆,布满酱汁嘅日本 寿司饭,有微酸味,相当开胃,加埋个椰菜丝,更觉爽口
今次净系同朋友两个人,但系真系材料非常新鲜,呢间店好多都系二至四人枱,问咗店员佢哋有另一间分店,下次约埋班朋友,多啲人可以试多啲唔同嘢,炮台山、铜锣湾都有分店仲可以bookVIP房