餐厅: U IZAKAYA
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
收工想同朋友倾吓计食吓日本嘢揾到呢间日本餐厅U IZAKAYA主打多款海胆创意美食餐厅有室内同室外我地拣咗室外位置都坐得好舒服可以对住铜锣湾闹市嘅城市景食饭嚟到日本餐厅点可以唔食刺身前菜叫左碟油甘鱼薄切刺身配无花果油甘鱼色泽白中透红,口感细滑,油甘鱼的油脂比较少,食落都不油腻餐厅以海胆为主题梗系要叫返几份海胆创意美食啦三文鱼籽海胆杯用上赤海胆及黄海胆混合而成简直将海胆的鲜味和甜味发挥得淋漓尽致捞埋三文鱼籽一齐食,口感丰富无比海胆炸豆腐真系第一次食豆腐炸到金黄色,里面软嫩柔滑如布丁配埋新鲜甜美嘅海胆,真系够晒有创意👍小食串烧烧虎虾原只去皮烧配埋香葱及蒜片够晒入味终于可以唔使自己剥虾壳👍👍蒜香横隔肌蒜香味极浓,完全渗入热腾腾的牛肉之中好惹味😎厚切牛舌心真系好够厚,食落啖啖肉苹果豚肉卷及豚肉露笋卷用豚肉包住苹果及芦笋呢个组合够晒新鲜爽口寿司方面松露油黑松露带子寿司带子大大粒包住寿司饭,配上松露的香味一啖一粒,份量啱啱好😎😎火炙左口鱼边寿司左口鱼边烧到岩岩好,食落啖啖鱼油香海胆鱼子酱带子意粉用上餐厅自家调制海胆汁烹煮,酱汁挂面仲有浓浓海胆鲜味,意粉面铺满新鲜海胆和大大粒嘅带子配埋意大利鱼子酱,

收工想同朋友倾吓计食吓日本嘢
揾到呢间日本餐厅U IZAKAYA
主打多款海胆创意美食
餐厅有室内同室外
我地拣咗室外位置都坐得好舒服
可以对住铜锣湾闹市嘅城市景食饭

嚟到日本餐厅点可以唔食刺身
前菜叫左碟油甘鱼薄切刺身配无花果
油甘鱼色泽白中透红,口感细滑,
油甘鱼的油脂比较少,食落都不油腻

餐厅以海胆为主题
梗系要叫返几份海胆创意美食啦
三文鱼籽海胆杯用上赤海胆及黄海胆混合而成
简直将海胆的鲜味和甜味发挥得淋漓尽致
捞埋三文鱼籽一齐食,口感丰富无比

海胆炸豆腐真系第一次食
豆腐炸到金黄色,里面软嫩柔滑如布丁
配埋新鲜甜美嘅海胆,真系够晒有创意👍

小食串烧
烧虎虾原只去皮烧配埋香葱及蒜片够晒入味
终于可以唔使自己剥虾壳👍👍

蒜香横隔肌
蒜香味极浓,完全渗入热腾腾的牛肉之中
好惹味😎

厚切牛舌心
真系好够厚,食落啖啖肉

苹果豚肉卷及豚肉露笋卷
用豚肉包住苹果及芦笋
呢个组合够晒新鲜爽口

寿司方面
松露油黑松露带子寿司
带子大大粒包住寿司饭,配上松露的香味
一啖一粒,份量啱啱好😎😎

火炙左口鱼边寿司
左口鱼边烧到岩岩好,食落啖啖鱼油香

海胆鱼子酱带子意粉
用上餐厅自家调制海胆汁烹煮,酱汁挂面
仲有浓浓海胆鲜味,意粉面铺满新鲜海胆和大大粒嘅带子配埋意大利鱼子酱,食落好有层次

最后甜品一定要叫海胆雪糕
将海胆融入喺雪糕又调配得几好
味道甜中带咸,奶香味浓郁

黑糖苹果红豆杯
粒粒苹果肉喺底配埋黑糖红豆cream
呢个配搭都几特别

食日本菜仲可以叫杯西式Cocktail
店员推荐我哋饮Backpink
系荔枝味嘅Cocktail,粉红色好有少女心
酒精味亦唔算太浓🥰

唔饮酒嘅我叫咗杯热情果乳酸梳打