2023-03-13
过去铜锣湾最爱去食街Chill下,见今日凉凉地就坐出面,真舒服。身边9成客人都系外国人,好有渡假feel😂咁岩今日想食pancake,就拣左哩间。😋 buttermilk pancake set ( Blueberry) $118 有两块好厚既pancake, 两块中间唔会有cream,钟意食先沾上,我觉得比较好。配料分别有:枫糖浆,云哩拿雪糕,新鲜忌廉,蓝莓浆同新鲜蓝莓。全部配料加埋一齐食,好好味👍🏻而且pancake好有口感,好实在,足料。😋橙冰茶 $0够大杯,以前就得Simplylife先有橙冰茶,其实我好钟意饮。柠檬茶饮到有点闷。有新鲜橙肉粒,茶味又唔会好浓,正👍🏻😋Tapas 四重奏 $168 (二人份量)Tapas 即系西班牙既小食,分别有洋葱圈,鸡翼,辣肉肠,焗薯皮。酱汁都系偏西班牙酱汁味道,偏重口味,但又唔会食完好口渴。洋葱圈炸脆浆炸得唔错,酥脆唔会好硬。鱿鱼都系新鲜既。焗薯皮有葱粒,酱汁,口感唔会好实,好味。鸡翼有充足既肉汁同好嫩滑。辣肉肠就偏咸左少少。可能我惯左比较淡口味。哩个餐都算唔错👍🏻假日黎下午茶Chill下倾下计系唔错既地方。服务员都好贴心,以铜锣湾哩个地
😋橙冰茶 $0
😋Tapas 四重奏 $168 (二人份量)
假日黎下午茶Chill下倾下计系唔错既地方。服务员都好贴心,以铜锣湾哩个地区黎讲哩间既价钱同质素都好高👍🏻
⭐️⭐️⭐️⭐️(5星为满)
El Born (铜锣湾)
铜锣湾百德新街58-64号Fashion Walk地下D舖
饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #铜锣湾美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #香港特色餐厅推介 #吃货 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #elborn #pancake