2021-11-03
🍣吞拿鱼三文鱼海带鸡蛋蟹子寿司饭配沙律菜(鲣鱼酱油)🥗($98)呢个系两碗入面叠得最高𠮶碗😂😂碗饭黎到𠮶阵吓亲我可能因为toppings拣得多所以自然叠得高啲份量上 斋睇个样就知好足料吞拿鱼同三文鱼双拼嘅话系同价 亦有得加钱增加鱼生份量 不过我小鸟胃就冇叫咁多😀鱼生几新鲜~两款鱼生都系食落啖啖肉咁 绝对唔系争鲜啲劣货黎toppings可以任意拣三款自己钟意嘅 蟹子系其中一款性价比高嘅选择 份量多 亦都几新鲜🥰鲣鱼酱油咸咸地咁 觉得同沙律菜嘅酱唔太夹😬😬朋友话食完个bowl之后佢个口全日都系呢只味 所以麻麻地呢个汁味道:7/10🍣三文鱼香菇豆腐青瓜寿司饭配沙律菜(蜜糖香醋汁)🥗($98)呢碗系我嘅!🤰🏻🤰🏻豆腐系一盒盒百福豆腐切出黎 青瓜同香菇都冇乜特别😌三文鱼单拼嘅话份量都一样咁多 不过食落会单调啲同埋容易食滞成碗饭最特别就系佢个酱 酸酸甜甜咁 有少少似subway honey mustard酱嘅味😋仲要份量都几多 唔怕食到后期要食干争争嘅饭~值得一提嘅系 如果想食得再健康啲同light啲嘅话可以净系叫沙律菜 虽然饭嘅份量本身都唔系超多🤣🤣btw加少少辣椒碎嘅话会更惹味更有层次🌶😋味道
呢个系两碗入面叠得最高𠮶碗😂😂碗饭黎到𠮶阵吓亲我
三文鱼单拼嘅话份量都一样咁多 不过食落会单调啲同埋容易食滞
btw加少少辣椒碎嘅话会更惹味更有层次🌶😋
味道:8.2/10
🏙环境及其他注意事项⚠️
。除左可以自选款式之外 都可以拣已经预先配搭好嘅款式 选择困难症嘅人就唔洗咁大负担😂
。强烈建议各位小鸟胃拣饭+沙律菜 斋饭嘅话会饱到想死😂😂
。环境都几有格调 ok适合打卡嘅
。睇啱时间先去 有时都几多人排队🙂
(谂唔到 谂到再加)
打卡值:7/10
性价比:7.5/10(大大碗鱼生饭饱到死😂)
服务:6.5/10
环境:7.5/10
整体黎讲份量好足 鱼生饭新鲜健康又好食 最紧要有菜🥬食😌❤️不过定价偏高 间唔时食一次好喇🤪