居酒屋门口挂上几个红灯笼有啲怀旧日本feel🏮比较似系低调平实派的居酒屋,食物同服务质素都几好,播住充满90年代嘅日文歌,适合三五知己倾下计👯‍♀️🔸鸡心串、猪腩肉串、牛舌串烧、烧阿波尾鸡翼、免治鸡肉棒串🍡烧物方面要左鸡心串、牛舌、猪腩肉串,猪腩肉肥瘦均匀,表面烧得微焦香。厚牛舌弹牙又juicy,必点的item!免治鸡肉棒串都推荐,啖啖肉,沾上日本蛋和烧汁,就更惹味🍗🔸烧牛油蒜蓉带子🧈🧄烧牛油蒜蓉带子上枱仲出晒烟,劲香蒜蓉牛油,带子鲜甜,真系令人无法抗拒!🔸自家制牛肉薯蓉饼🔸明太子厚烧玉子🍳另外仲叫左啲小食,明太子厚烧玉子都算系又简单又好食的料理,中间包住的明太子充满咸香味,质感松软唔会过实。🔸焗酿蟹盖🦀🦀呢个蟹盖酿左好多蟹肉,仲有蟹膏、蟹籽,可以捞埋用紫菜包住一齐食,味道都几鲜甜。🔸三文鱼烧饭团🍙🍘🔸葱吞拿鱼卷🐟🐟食左几款串烧,再加埋饭团、卷物,都饱饱地。特别钟意吞拿鱼卷食落有鱼油香,加埋碎葱就更好食。📍#和居和居 (#铜锣湾美食)铜锣湾骆克道395号金禧大厦地舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎吃是真爱❤️ @eatistruelove.hk 🌟
居酒屋门口挂上几个红灯笼有啲怀旧日本feel🏮

🔸鸡心串、猪腩肉串、牛舌串烧、烧阿波尾鸡翼、免治鸡肉棒串🍡

免治鸡肉棒串都推荐,啖啖肉,沾上日本蛋和烧汁,就更惹味🍗

🔸烧牛油蒜蓉带子🧈🧄

🔸自家制牛肉薯蓉饼
🔸明太子厚烧玉子🍳

🔸焗酿蟹盖🦀🦀

🔸三文鱼烧饭团🍙🍘
🔸葱吞拿鱼卷🐟🐟

📍#和居和居 (#铜锣湾美食)
铜锣湾骆克道395号金禧大厦地舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎