2023-02-28 463 浏览
平时返工多数日子都系带饭,但系最近有d事所以夜晚冇得预备定饭盒,所以多咗机会出去铜锣湾区觅食。但系日日出去食都几贵,所以都要揾吓啲平价、但饱肚既选择🤭 行到去百德新街个头,比我见到呢间我喺中学时期🤫成日都帮衬既Super Sandwiches,平平哋又好味,于是就入咗去食。呢间Super Sandwiches超大间,完全唔使担心冇位坐。最特别嘅系佢系用咗机械人🤖去送餐!买完嘢食之后将个感应器摆喺枱嘅特定位置,个送餐机械人就会将食物运到去你面前(不过你就要自己将食物由机械人桌面拎去自己枱面🤡)烟肉酸忌廉焗薯 + 凯撒沙律🥗 ($50)当个餐送到嘅时候,我先至发现原来买焗薯系会包埋沙律😆😆 感觉好似多咗一碟沙律食咁😆😆😆 个沙律份量都几多,食完个沙律都饱咗三份一😅 一大碟沙律菜入面有凯撒沙律酱、烟肉脆脆🥓、同埋少少芝士片🧀 味道正常。至于焗薯方面,薯仔嘅size好似偏细?! (对比我N年前食嘅时候🫢)不过好在佢个酸忌廉同埋烟肉脆脆都俾得好慷慨,起码我可以每一啖都食到呢两种配料👍🏻

烟肉酸忌廉焗薯 + 凯撒沙律🥗 ($50)