2024-07-28
早两日同朋友约左去铜锣湾既韩大叔大排档食lunch 装修得好有韩式风格 我地去到既时候 餐厅岩岩开始营业咋🙊🙊韩大叔 酱油拼盘🦀🦐拼盘有一只酱油蟹 两只酱油虾 两只酱油鲍鱼 再加一大碗紫菜拌饭 见到就觉得好抵食啦😍 可以食得到酱油的咸香 其他调味料仲食到甜甜地同少少辣 一啖接一啖咁食啊 将酱汁加入去紫菜拌饭 味道更加丰富😋😋人参鸡汤🐥🍲每次食韩国野 我最钟意就系人参鸡汤 因为饮完觉得成个人都好滋补 汤汁味道浓郁 有淡淡的人参香气 鸡肉鲜甜 又好足料 可以揾到半只鸡🐥海鲜煎饼🦐🦑🦀海鲜食得出有虾 鱿鱼 蟹肉等等 搭配蔬菜同面粉 煎到外皮酥脆 内里鲜嫩多汁 口感丰富🤤 而海鲜既鲜味同煎饼既香脆搭配得恰到好处👍🏻👍🏻传统泡菜阿朱妈炒年糕泡菜酸酸辣辣 同年糕一齐炒得好入味 好开胃 年糕口感QQ的 味道香甜😋😋😋韩式熔岩芝士蛋卷🧀蛋卷外层松软 熔岩芝士融化系蛋卷上面😳😳 芝士香味浓郁 每一啖都充满左浓浓既芝士味😚明洞烧汁牛肉粉丝🐮牛肉片🥩嫩滑多汁 而粉丝吸收哂啲烧汁 味道咸香带甜👍🏻草莓牛奶🍓🥛一樽草莓牛奶 两只杯挂住草莓串 可以比我地自己倒草莓牛奶入去🙊桂花乌龙水果茶🍹入面有百香果 好大杯 味
韩大叔 酱油拼盘🦀🦐
人参鸡汤🐥🍲