前排去开铜锣湾总统戏院睇戏,经过呢间位于世贸对面嘅日式烧烤店,俾佢非常有日本特色嘅门面吸引咗,就一于试吓啦!餐厅里面系贯彻日本烧肉店嘅风格,地方虽然唔系好阔落,但系就好热闹!呢度系主打一人前嘅日式烧肉,除左可以食烧猪、牛、鸡肉之外,都有一啲其他嘅熟悉,例如丼饭、串烧等等,最紧要嘅系价钱合理。由于系qr code用电子menu落单嘅缘故,我无影低度我当晚就order左加大份(200克)嘅牛小排+牛板腱($217)套餐:前菜可以选沙律、枝豆等选择,后者系我最爱,梗系要order啦!饭系标榜日本产嘅米,可以选择多饭少饭,也可以加钱转紫菜饭。牛肉好新鲜,油脂分布平均,而去份量都够!见隔离位order A4和牛好吸引,忍唔住都跟佢一齐叫!系呀系呀好彩原来跟惨叫可以第一份半价额外order,50克A4和牛都只系$54咋,超抵!甲罗烧只系$49,好划算。蟹膏好香,烧黎食一流!饮品+$15,可以order日本茶。解腻一流

由于系qr code用电子menu落单嘅缘故,我无影低度

牛肉好新鲜,油脂分布平均,而去份量都够!

甲罗烧只系$49,好划算。蟹膏好香,烧黎食一流!

饮品+$15,可以order日本茶。解腻一流

• 牛小排